basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 en AZ A1 opnieuw in evenwicht

Feyenoord A1 is vrijdagavond op Varkenoord tegen de leeftijdsgenoten van AZ niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Rotterdammers hadden kansen om met de zege aan te haal te gaan, maar misten scherpte in de afronding. Feyenoord A2 liet de winst in de slotfase liggen tegen Hollandia A1: 2-2. Feyenoord B1 stond bij rust 3-0 achter tegen AZ B1, maar trok de winst toch nog naar zich toe: 3-4. Feyenoord B2 pakte vrijdagavond de koppositie na een 1-2 zege bij directe concurrent AZ B2. Feyenoord C1 moest op Varkenoord een late gelijkmaker slikken tegen PSV C1: 1-1. Feyenoord C2 leek het kampioensfeest te gaan vieren, maar kreeg vlak voor tijd de 1-1 om de oren tegen Sparta C2. Feyenoord D1 won de topper tegen Willem II D1 met overtuigende cijfers: 5-0

FEYENOORD A1 EN AZ KOMEN NIET TOT SCOREN
Feyenoord A1 is vrijdagavond op Varkenoord blijven steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen AZ A1. Het betekende alweer de vierde remise tussen beide ploegen dit seizoen. 'We zijn al het hele jaar aan elkaar gewaagd en ook dit gelijkspel was terecht, reageerde trainer Roy Makaay.

Feyenoord had in de eerste helft wel het betere van het spel, kreeg twee grote kansen via aanvallers Mans Herrmann en Marlon Slabbekoorn, maar bleek niet koelbloedig genoeg in de afronding. AZ loerde op zijn beurt op mogelijkheden vanuit de omschakeling. 'Over de eerste helft was ik zeer tevreden', aldus Makaay. 'We zetten veel druk op de bal en speelden bij vlagen in balbezit ook prima. Jammer alleen dat we niet met een voorsprong de rust ingingen.'

Het eerste kwartier na de pauze was volledig voor AZ. 'We kwamen niet goed uit de kleedkamer', zo zag ook Makaay. 'Zij kregen al snel een enorme kans, maar benutten die gelukkig niet.' Daarna pakte Feyenoord het weer op en golfde het spel de rest van de wedstrijd op en neer. De thuisploeg kreeg in de slotfase nog een uitgelezen mogelijkheid om toch met de drie punten aan de haal te gaan, maar de keeper van AZ redde uitstekend op een inzet van Slabbekoorn.

Met nog vier wedstrijden te gaan in de kampioenspoule staat Feyenoord vierde met 16 punten uit 10 duels. Het gat met koploper Ajax is inmiddels opgelopen tot 8 punten, waardoor de titel uit zicht lijkt. Makaay: 'Dat wordt inderdaad een lastig verhaal. We krijgen na de winterstop niet veel goals tegen, maar scoren gewoonweg te weinig om bovenin mee te doen.'

Feyenoord A1 - AZ A1 0-0

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Van der Meer, Verdonk, Van Eijk; de Vos (59' Hamer), Nieuwkoop (78' El Hankouri), Schuurman; Idrissi (75' Klooster), Herrmann (46' Van der Struis) en Slabbekoorn.

FEYENOORD A2 VERSPEELT VOORSPRONG IN SLOTFASE TEGEN HOLLANDIA
Feyenoord A2 heeft zaterdagmiddag één punt gepakt in de strijd om de koppositie van de degradatiepoule van de eerste divisie. De ploeg van coach Jan Gösgens verspeelde in de slotfase een 2-0 voorsprong tegen Hollandia. ‘We hadden vijf keer achter elkaar gewonnen, het kan ook een keer de verkeerde kant op vallen’, zei Gösgens, die met zijn team vier punten voorsprong heeft op achtervolger Zeeburgia A1.

De eerste helft waren zowel Feyenoord A2 als Hollandia A1 niet bij machte om op een slecht veld goed voetbal te spelen. Gösgens vond dat zijn ploeg de scherpte miste, maar hij zag wel hoe zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong kwam. Spits Rowdy van der Putten profiteerde van een verkeerde terugspeelbal en schoot raak (1-0).

Na de pauze was Feyenoord A2 veel sterker. De thuisploeg speelde Hollandia van het kastje naar de muur, maar verzuimde tot vijf minuten voor tijd de trekker over te halen. Pas in de 85ste minuut maakte Erwin Franse, in stelling gebracht door Danny van Haaren, de 2-0. ‘En dan heb je het idee dat de wedstrijd gelopen is’, sprak Gösgens.

Gelopen was het duel echter nog niet. In de 90ste minuut ging doelman Thodorie Velanas in de fout, waardoor Hollandia de 2-1 binnen kon schieten. De bezoekers hadden daardoor weer hoop. Uit een scrimmage viel in blessuretijd vervolgens ook nog de 2-2. ‘Dat kan gebeuren, dat hoort bij het spelletje. De eerste helft was matig, de tweede behoorlijk, maar we hebben te veel kansen gemist’, concludeerde Gösgens.

Feyenoord A2 – Hollandia A1 2-2
40’ 1-0 Rowdy van der Putten
85’ 2-0 Erwin Franse
90’ 2-1
90+3’ 2-2

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Kingsale, Van der Pijl, Hammouti, Absalem; El Baad, Pisas (45’ Da Silva), Van Haaren; Franse, Van der Putten (75’ Den Hoedt) en De Jesus (45’ El Hankouri).

FEYENOORD B1 BUIGT DIKKE ACHTERSTAND OM IN WINST TEGEN AZ
Feyenoord B1 knokte zich uit geslagen positie terug tegen AZ. De ploeg van coach Cor Adriaanse moest in Alkmaar tot het uiterste gaan. De Rotterdammers stonden bij rust met 3-0 achter, maar bogen die achterstand in de tweede helft alsnog om: 3-4.

In de beginfase was er nog helemaal niets aan de hand voor Feyenoord B1. De Rotterdammers waren gelijkwaardig aan de thuisploeg en kregen de beste mogelijkheden om te scoren via Tarik Fagrach en Nigel Robertha. Na twintig minuten keken de bezoekers echter ineens tegen een achterstand aan. Slordig balverlies op het middenveld werd meteen afgestraft door AZ B1.

Voor rust moest Feyenoord B1 door matig verdedigen nog twee doelpunten incasseren. ‘En dan ga je niet prettig rusten’, reageerde Adriaanse. ‘We hadden de beste mogelijkheden, maar in plaats daarvan stonden we met 3-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat we nog korter erop moesten zitten en snel moesten proberen te scoren.’

De woorden van de coach hadden het gewenste effect. Vlak na rust tekende Nigel Robertha voor de 3-1 en niet veel later maakte de spits ook de aansluitingstreffer. Toen Rashaan Fernandes nog geen tien minuten later in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, mocht Tarik Fagrach voor de gelijkmaker zorgen en dat deed hij. ‘Je moet het geluk hebben dat je snel scoort en dan kun je zo’n wedstrijd nog ombuigen’, sprak Adriaanse tevreden.

Tien minuten voor tijd Feyenoord B1 maakte Fernandes de uiteindelijk winnende treffer 3-4. ‘Het was op dat moment dik verdiend. Wij waren dreigend en AZ kwam er niet meer uit. We moeten het niet zo ver laten komen, maar uiteindelijk mogen we blij zijn met de overwinning’, aldus Adriaanse.

AZ B1 – Feyenoord B1 3-4
20’ 1-0
30’ 2-0
33’ 3-0
47’ 3-1 Nigel Robertha
51’ 3-2 Nigel Robertha
58’ 3-3 Tarik Fagrach (strafschop)
71’ 3-4 Rashaan Fernandes

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, Anez; Roffelsen, Smulder, Fagrach; Fernandes, Robertha en Chong (80’ Malacia).

FEYENOORD B2 AAN KOP NA ZEGE BIJ AZ
Feyenoord B2 heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de landstitel. Op bezoek bij AZ B2 werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Marcel Koning, die door de zege nu aan kop gaat. Met nog twee duels voor de boeg heeft Feyenoord 17 punten uit 8 wedstrijden verzameld. AZ volgt op één punt, maar heeft al wel negen keer gespeeld. PSV staat derde met 13 punten uit 7 duels. 'Het worden in elk geval spannende weken', aldus Koning.

Feyenoord begon matig aan de wedstrijd. Vooral in balbezit waren de Rotterdammers slordig. Zelfs simpele breedtepasses mislukten. 'We waren heel onrustig', zag Koning. 'Het leek wel alsof er spanning op de ploeg zat.' Na twaalf minuten was het raak voor AZ. Een voorzet vanaf links vloog zo over keeper Elber Evora heen om vervolgens in de verre hoek te belanden. De bezoekers herstelden zich echter razendsnel van de vroege domper via goals van Dylan Vente (16de minuut) en Cheick Touré (18de minuut).

Na rust kwam Feyenoord nauwelijks meer in de problemen. Koning: 'In balbezit bleef het slordig, maar we verdedigden wel heel goed. Ik telde slechts één frommelkansje voor AZ. Typerend voor dit team is ook dat ze met z'n allen kunnen bikkelen. Al met al is dit een heel knap resultaat tegen een directe concurrent.'

AZ B2 - Feyenoord B2 1-2
12' 1-0
16' 1-1 Dylan Vente
18' 1-2 Cheick Touré

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith, Van den Ende, Blesgraaf, Malacia (78' Bibuljica); Van Wetten, Wehrmann, Van der Pluim (41' De Roy van Zuydewijn); Touré, Vente (71' Kubilinskas) en Choukoud (62' Van Mullem).

FEYENOORD C1 KRIJGT TE WEINIG TEGEN PSV
Feyenoord C1 was zaterdag het grootste deel van de wedstrijd beter dan PSV C1, maar zag dat niet beloond worden met de drie punten. Op Varkenoord maakten de Eindhovenaren diep in de blessuretijd nog de gelijkmaker: 1-1. 'Heel jammer, een overwinning was echt dik verdiend geweest', zo baalde trainer Jeffrey Oost.

In de eerste helft had Feyenoord een licht overwicht, wat uitmondde in een aantal goede kansen. De grootste was voor spits Delpiero Reboe, die echter miste één-op één met de keeper van PSV. Feyenoord werd voor rust ook nog een penalty door de neus geboord, toen diezelfde Reboe werd neergehaald in de zestien. 'De scheidsrechter beoordeelde het kennelijk anders', aldus Oost, die tevreden was over het feit dat PSV nauwelijks gevaarlijk werd voor het doel van keeper Azar Ghennem.

Na de pauze was het wachten op een doelpunt van het enthousiast spelende Feyenoord. Die viel in de 58ste minuut van de voet van Reboe, die bij een vrije trap uitstekend anticipeerde op een voorlangs gekopte bal van Achraf el Bouchatoui. De Rotterdammers kregen daarna nog minstens drie grote kansen om de voorsprong uit te bouwen. 'Maar we misten scherpte voorin', zo zag Oost. 'Daarnaast hield hun keeper een aantal ballen op miraculeuze wijze eruit. En dat-ie dan nog in de laatste minuut aan onze kant valt, is echt zonde.'

Feyenoord C1 - PSV C1 1-1
58' 1-0 Delpiero Reboe
70+6' 1-1

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Huijgen, Smeulers (60' Aslan), Loshi; El Bouchatoui, Heijberg, Van Reemst; Van Ewijk, Reboe en Kalentjev (65' De Kubber).

FEYENOORD C2 MOET WACHTEN OP KAMPIOENSCHAP NA REMISE TEGEN SPARTA
De bloemen stonden al buiten en iedereen bij Feyenoord C2 was klaar om het kampioensfeestje te gaan vieren. Dat werd zaterdagmiddag echter flink verstierd door Sparta C2. De stadgenoot maakte vlak voor tijd de gelijkmaker, waardoor de ploeg van trainer Edwin de Graaf over twee weken tegen FC Twente een nieuwe poging moet doen om de titel in de wacht te slepen.

Feyenoord C2 begon goed aan het thuisduel met Sparta C2. Binnen vijf minuten hadden de gastheren de kans om te scoren, maar die werd gemist. Na de eerste minuten kwam Sparta beter in de wedstrijd en werd een goal van de bezoekers afgekeurd. In de 24ste minuut werd wel een geldig doelpunt gemaakt. Pepijn Doesburg bracht Feyenoord C2 op voorsprong. Toch miste De Graaf scherpte bij zijn ploeg en dat maakte hij in de rust duidelijk. ‘Er moest een tandje bij en het moest vooral in de eindfase beter’, sprak de coach.

De tweede helft was heel rommelig. Feyenoord C2 kwam nauwelijks nog aan voetballen toe en incasseerde twee minuten voor tijd de gelijkmaker uit een strafschop. ‘Misschien was het toch een beetje spanning die erop zat. Ik weet het niet’, gaf De Graaf aan. ‘Het was in ieder geval niet goed genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Over twee weken hebben we weer een kans als we uit bij Twente spelen.’

Feyenoord C2 – AZ C2 1-1

24’ 1-0 Pepijn Doesburg
68’ 1-1 (strafschop)

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; Van Leeuwen (55’ Rustveld); Hall, Hoogenboom, Den Haan (69’ Hartman); De Mooij, El Karbachi (50’ Dijksteel), Burger; Summerville, Doesburg (48’ Lake) en Azarkan (60’ Gündüz).

FEYENOORD D1 MAAKT GEHAKT VAN WILLEM II
Feyenoord D1 heeft zaterdagochtend de topper tegen Willem II D1 met ruime cijfers gewonnen. In eigen huis werd het liefst 5-0 voor de Rotterdammers, die door de klinkende zege inliepen op de koploper uit Tilburg. Met nog vier duels te gaan staat Feyenoord tweede met 14 punten uit 7 duels. Willem II leidt met 16 punten uit 8 duels. 'We hebben echt fantastisch gespeeld', jubelde trainer Gaston Taument.

Al na 37 seconden pakte Feyenoord de leiding tegen de ploeg waarvan eind februari uit nog werd verloren (1-0). De keeper van Willem II werd meteen onder druk gezet en leverde de bal in bij Sem Valk. Die aarzelde niet en mikte vanaf 25 meter en met een leeg doel voor zich raak. Zeven minuten later konden de Rotterdammers opnieuw juichen dankzij een goal van Aimé Omgba. En na een kwartier spelen stond het zelfs al 3-0, na een fraaie kopbal van Justin Papendrecht uit een vrije trap.

'We hebben ze echt overrompeld, bij de keel gegrepen', aldus Taument, die dinsdagavond met zijn ploeg om een plek in de finale van het bekertoernooi speelt tegen Sparta. 'De eerste helft was qua voetbal echt genieten. In balbezit was er heel veel beweging en ook bij balverlies deden we het uitstekend.' Na rust nam Willem II wat meer risico's, maar echt gevaarlijk werden de Tilburgers niet meer. Feyenoord daarentegen wel, resulterend in nog twee Rotterdamse goals van respectievelijk Omgba en Révelino Kramer.

Feyenoord D1 - Willem II 5-0
1' 1-0 Sem Valk
8' 2-0 Aimé Omgba
15' 3-0 Justin Papendrecht
45' 4-0 Aimé Omgba
53' 5-0 Révelino Kramer

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Bogarde ('50 Zitman), Tel, Esajas; Valk (50' Troost), Kramer, Omgba; Lopes Oliveira (50' Kasius), Naujoks (50' Cukur) en Deurloo (50' Van der Zeeuw).