Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
647699655SD034_Manchester_U

De tegenstander: Manchester United wil terug naar de absolute top

Treedt Manchester United tegen Feyenoord aan in de sterkste opstelling, met wereldsterren als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba? Dat is de vraag die veel supporters bezighoudt in aanloop naar de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, donderdagavond om 19:00 uur in De Kuip.

Geen training in De Kuip
Op die vraag geeft José Mourinho mogelijk later vandaag een antwoord. De coach van Manchester United schuift aan het einde van de middag in De Kuip aan voor een persconferentie, waarin hij vooruit zal blikken op het duel met Feyenoord. Van de mogelijkheid om op de avond voor de wedstrijd in het stadion te trainen, maken de Engelsen geen gebruik. Manchester United trainde deze ochtend nog op Engelse bodem en vertrok vervolgens naar Rotterdam. De ploeg meldt zich in De Kuip met een kleine kater, want afgelopen weekend ging de belangrijke Manchester-derby tegen stadgenoot City met 1-2 verloren. Het was de eerste nederlaag van het seizoen, waardoor United nu derde staat in de Premier League.

Marcus Rashford
Eén ding verklapte Mourinho maandag al wel: Marcus Rashford staat tegen Feyenoord in de basis. De 18-jarige aanvaller viel zaterdag tegen Manchester City in en maakte een goede indruk. ‘De volgende grote wedstrijd is tegen Feyenoord en die wedstrijd zal Rashford gaan spelen,’ vertelde Mourinho maandag aan de Engelse media. Verder weigerde hij te vertellen wie er kans maken op speelminuten, al liet de Portugees eerder al doorschemeren dat hij in de Europa League eventueel rust zal geven aan sommige spelers. 

Zlatan Ibrahimovic
Mogelijk is Zlatan Ibrahimovic één van hen. Mourinho is zuinig op de 34-jarige Zweed, die tijdens de afgelopen interlandperiode meer dagen vrijaf kreeg dan de andere selectiespelers. Voorlopig betaalt Ibrahimovic, die afgelopen zomer overkwam van Paris Saint-Germain, het vertrouwen van zijn trainer terug. Hij is clubtopscorer met vier goals en maakte de winnende goal in de strijd om de Engelse Supercup.

Duurste speler aller tijden
Manchester United heeft ook de duurste voetballer aller tijden onder contract staan. Paul Pogba werd afgelopen zomer overgenomen van Juventus voor naar verluidt meer dan honderd miljoen euro. Met het aantrekken van Pogba, Ibrahimovic maar ook Eric Bailly (Villarreal) en Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund) en het aanstellen van Mourinho maakt Manchester United duidelijk wat de ambitie is: na drie seizoenen zonder landstitel wil de twintigvoudig Engels kampioen weer eens de beste van Engeland worden en zich in ieder geval kwalificeren voor de Champions League. Oftewel: de club wil terug naar de absolute top. 

Lastige groep
De vraag is dan ook welke rol de Europa League gaat spelen in het seizoen van de club die na Real Madrid en FC Barcelona als de rijkste club ter wereld wordt gezien. Mourinho onderkent dat groep A een lastige is voor zijn team. ‘Maar dat is juist goed,’ zei hij. ‘Zowel voor de supporters als voor de spelers worden dit mooie wedstrijden. Het is goed voor ons om wedstrijden te spelen tegen sterke teams als Feyenoord en Fenerbahçe.’

Selectie Manchester United
Manchester United reist met de volgende twintig spelers naar Rotterdam: De Gea, Romero, Johnstone; Darmian, Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Rojo, Smalling; Carrick, Fellaini, Herrera, Mata, Memphis, Pogba, Schneiderlin, Young; Ibrahimovic, Martial, Rashford.