Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Aanbieden%20Businesscase%20Nieuwe%20Stadion%2020101004%20

Tweede versie Business Case van Het Nieuwe Stadion naar college van B&W

Het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam heeft vandaag de tweede versie overhandigd gekregen van de Business Case voor het nieuw te bouwen Feyenoord stadion.
Het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam heeft vandaag de tweede versie overhandigd gekregen van de Business Case voor het nieuw te bouwen Feyenoord stadion. Stadiondirecteur Jan van Merwijk en Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde overhandigden het rapport rond het middaguur op het stadhuis aan wethouder mevrouw A. Laan (Sport).

De tweede versie van de Business Case komt tien maanden na versie één en bevat verdere doorrekeningen, verdiepingsslagen en aanpassingen, waarvan een flexibele stadioncapaciteit de meest in het oog springende is. Daar waar in eerste instantie was uitgegaan van een vaste capaciteit is het uitgangspunt nu dat het nieuwe stadion (HNS) straks plaats moet bieden aan minimaal 68.000 en maximaal 86.000 supporters. Van een uitbreiding van de ‘standaardcapaciteit’ van 68.000 naar het maximale aantal van 86.000 toeschouwers zal bijvoorbeeld sprake zijn als Nederland het WK 2018/2022 krijgt toegewezen.

Het College van Burgemeester en Wethouders is door de ‘Feyenoord-familie’ gevraagd of de gemeente wil deelnemen in de financiering van het nieuwe stadion. Dit zou kunnen door het verstrekken van een achtergestelde, rentedragende lening. Mede op basis van de vertrouwelijke Business Case is de verwachting dat het college in december een besluit zal nemen over het stadion en het Stadionpark.

‘Uitgangspunt bij deze Business Case is een reëel perspectief op een financieel gezonde exploitatie van Het Nieuwe Stadion’, zo laten stadion en club weten in de aanbiedingsbrief aan het college. ‘Het nieuwe stadion gaat naar onze mening dienen als boegbeeld en katalysator voor de Stadionpark ontwikkeling op Rotterdam Zuid, die met een sterke focus op onderwijs en sport een geheel nieuwe dynamiek in de stad gaat brengen.’

Mensen die meer willen weten over de plannen rond Het Nieuwe Stadion kunnen informatie vinden op de website www.hetnieuwestadion.nl. Ook bestaat hier de mogelijkheid zich te abonneren op de nieuwsbrief Onderweg naar Het Nieuwe Stadion en zijn ideeën welkom voor Feyenoords nieuw te bouwen thuisbasis. Ideeën kunnen gezonden worden naar [email protected] en de beste ideeën worden beloond met vrijkaarten voor luxe plaatsen in De Kuip tijdens een thuiswedstrijd van Feyenoord.Deze afbeelding is een impressie, dit is geen officieel ontwerp.