Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
Open%20Dag%202013

Geslaagde Open Dag Feyenoord in De Kuip

De Open Dag van Feyenoord is ook dit jaar weer een succes geworden. In en rondom De Kuip was voor de bezoekers een gevarieerd programma neergezet, waardoor zowel jong als oud zich uitstekend vermaakte.

De Open Dag van Feyenoord is ook dit jaar weer een succes geworden. In en rondom De Kuip was voor de bezoekers een uitgebreid en gevarieerd programma neergezet, waardoor zowel jong als oud zich uitstekend vermaakte.

 

Op het moment dat zondagochtend om 11.00 uur de poorten van het stadion werden geopend voor de Open Dag van 2013, schitterde De Kuip al in het warme zonlicht. In aanloop naar de officiële opening van de Open Dag hadden vooral veel kinderen zich al verzameld op het parkeerterrein voor het Maasgebouw, waar vanaf 10.00 het Opel Voetbaldorp van start was gegaan. Namens Feyenoord Soccer Schools nam oud-Feyenoorder Ben Wijnstekers tientallen jonge voetballertjes onder zijn hoede en ging aan de slag met diverse oefeningen. De drukte in het Voetbaldorp nam nog verder toen onder meer Lex Immers en John Goossens zich op het terrein meldden. Zij namen een kijkje bij de opgestelde voetbalactiviteiten en voorzagen daarbij iedereen die maar wilde van een handtekening of een foto. 


Ook Graziano Pellè, Jordy Clasie en Ronald Graafland konden rekenen op veel aandacht van met name de jongste supporters. Het drietal was in de persruimte van het stadion aangeschoven voor de eerste persconferentie van de dag en nam alle tijd om de vragen van de kinderen te beantwoorden. Voor bezoekers die hun weg vervolgden rondom het stadion, waar het kort na het opengaan van de poorten al snel gezellig druk werd, was er meer dan genoeg te beleven. Zo bood hoofdsponsor Opel supporters de mogelijkheid om een groot doek te voorzien van een eigen handtekening en te abseilen vanaf het stadion, een activiteit die veel deelnemers trok.  


Uiteraard stond er in en rondom De Kuip ook een groot aantal stands opgebouwd waarin officiële clubartikelen verkrijgbaar waren. Onder meer het nieuwe thuisshirt, dat een dag eerder in de verkoop was gegaan, was populair onder de supporters, die aan het begin van de middag langzaam hun plaatsje in de warme zon opzochten om niets van het binnenprogramma te hoeven missen. Na een training van Feyenoord A1 warmde Lee Towers het publiek verder op met het zingen van ‘Mijn Feyenoord’. Hierna was het tijd voor de spelerspresentatie, met als hoogtepunt het landen van de helikopter, waaruit dit jaar Jordy van Deelen, Elvis Manu, Joey Sleegers en Matthew Steenvoorden stapten. Alles wat er gebeurde, was ook live te volgen op het grote scherm dat in De Kuip geplaatst was. 


Nadat de selectie was gecompleteerd door de vier nieuwelingen uit de helikopter, konden spelers en staf tijdens de ereronde door het stadion rekenen op een staande ovatie. Het officiële programma van de Open Dag kwam daarmee ten einde, al nam de volledige selectie uiteraard nog alle tijd voor de afsluitende handtekeningensessie.