FEYENOORD INTERNATIONAAL

In Groep 5 kwam Wales vroeg op voorsprong. Nathan Blake passeerde al na dertien minuten Jurek Dudek. Gesteund door de voorsprong trok de ploeg van bondscoach Mark Hughes zich terug op eigen helft en hoopten via een counter een mooi resultaat te boeken. Dank zij een late treffer van Tomasson won Denemarken met 2-1 van zijn belangrijkste concurrent Tsjechië. Tomasson scoorde acht minuten voor tijd.
Wales moest uiteindelijk de prijs betalen voor de negatieve spelopvatting. Marek Koziminski was de inspiratiebron voor Polen, dat na een half uur via Emmanuel Olisadebe op gelijke hoogte kwam. In het laatste kwartier bracht Pavel Kryszalowicz de Polen de zege, die door goed keeperswerk van Paul Jones niet groter uitviel. Naast Dudek kwam ook Tomek Iwan in Cardiff in actie. FIGO HELPT PORTUGAL NAAST IEREN Luis Figo heeft Portugal gered van een nederlaag. De aanvaller bracht in het laatste kwartier zijn ploeg naast Ierland (1-1). Hoewel de gastheren minder aanspraak maakten op een overwinning, was de ploeg van coach Mick McCarthy dichtbij een verrassende zege. Portugal maakte de meeste aanspraak op de drie punten. De ploeg van bondscoach Antonio Oliviera, die drie spelers liet debuteren, was de eerste helft duidelijk de sterkte ploeg. Luis Figo maakte dat al in de vierde minuut duidelijk. DENEMARKEN WINT In de strijd om kwalificatie voor de wereldtitelstrijd heeft Denemarken zaterdag zijn belangrijke concurrent Tsjechië in een rechtstreeks treffen verslagen. Dank zij een late treffer van Tomasson werd het 2-1. Hij scoorde acht minuten voor tijd. Sand, topschutter van Schalke, had de Denen vroeg op voorsprong gezet. Kort voor rust maakte Tyce gelijk. Een andere kanshebber in groep 3, Bulgarije, won met 1-0 bij Noord-Ierland.