DUBBELSLAG TOMASSON BRENGT DENEN AAN KOP

Twee doelpunten van Feyenoorder Jon Dahl Tomasson hebben Denemarken woensdagavond een onwaarschijnlijke 2-0 triomf in en tegen Bulgarije bezorgd. De Denen nemen door de overwinning de leiding in groep 3 en kunnen het karwei op 6 oktober a.s. thuis tegen IJsland afmaken. Door de Deense zege mag ook Tsjechië nog hopen.
Denemarken moest winnen van koploper Bulgarije om nog kans te kunnen maken op directe plaatsing voor het WK. Afgelopen zaterdag verspeelde de ploeg van bondscoach Morten Olsen verrassend twee punten, door een gelijkspel in eigen huis tegen Noord-Ierland. In een regenachtig Sofia maakten de Denen die fout ongedaan. Met Jesper Grønkjær, Dennis Rommedahl en Tomasson in de basis, sloegen de Scandinaviërs na rust toe. Met doelpunten in de 47ste en in de 90ste minuut zorgde Feyenoorder Tomasson ervoor dat Denemarken drie punten pakte. Met een zege op IJsland in het laatste duel, plaatst Denemarken zich voor het WK in Japan en Zuid-Korea. Tsjechië is ternauwernood ontsnapt aan uitschakeling in de kwalificatieronde van het WK 2002. In eigen huis wonnen de Tsjechen met grote moeite van Malta, dat twee keer terugkwam van een achterstand. Na doelpunten van Marek Jankulovski en Vratislav Lokvenc, kwam de Maltezer ploeg twee keer langszij via goals van Carabott en Agius. Pas in de 68ste minuut besliste Milan Baros het duel, zodat de Tsjechen met 3-2 wonnen van de hekkensluiter in Groep 3. Door de zege deelt Tsjechië de koppositie met Bulgarije. Op 6 oktober spelen de Tsjechen en de Bulgaren tegen elkaar in Tsjechië. GROEP 3 1 Denemarken 9 19 2 Tsjechië 9 17 3 Bulgarije 9 17 4 IJsland 8 4 13 5 Noord-Ierland 8 5 6 Malta 9 1