ORANJE ONDER 17 VERLIEST DIK VAN PORTUGAL

Zes Feyenoorders in de selectie konden niet voorkomen dat het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar woensdagavond een forse 3-0 nederlaag leed in en tegen Portugal. 'Tsja, ongelooflijk eigenlijk. Portugal had twee kansen en maakte drie doelpunten,' sprak een teleurgestelde bondscoach Ruud Kaiser. Voor Portugal was Fabio Ferraz twee keer succesvol.
In een wedstrijd die voortdurend op slot zat en werd uitgevochten op het middenveld, bleek Portugal het meest doeltreffend van beide ploegen, zo meldt de officiële website van de KNVB. Oranje raakte daardoor al vroeg in het duel flink gedemotiveerd, aldus bondscoach Ruud Kaiser: 'We konden geen grip krijgen op het middenveld. Bovendien speelden de linies veel te ver uit elkaar. Portugal, dat een volwassen ploeg had, speelde daar tussenin. Dat deden de ze heel goed.' Nederland liep al in de zevende minuut tegen een achterstand aan. Even daarvoor wist Feyenoorder Resham Sardar op aangeven van zijn Rotterdamse ploeggenoot Elroy Lammers nog het aluminium te raken. 'Een beslissend moment', vond Kaiser. Uit de ingooi, die daaruit voortvloeide, ging het namelijk mis voor Oranje en wederom waren er twee Feyenoorders gemoeid met de situatie. Arts ging namelijk in de fout bij het terugspelen, laatste man Van den Boogaart gleed uit en de Portugese midvoor Fábio Ferraz profiteerde: 1-0. Kaiser: 'Ik heb dinsdag de training nog stilgelegd in een soortgelijke situatie. Bij een ingooi is er namelijk altijd sprake van een man-meer-situatie voor de tegenstander. Dan moet je de bal nooit eerst laten stuiteren. Het zijn dit soort kleine details waarop wedstrijden op niveau worden beslist.' Een schwalbe van de doelpuntenmaker leverde Portugal vier minuten na de rust een vrije trap op, die Cristiano Ronaldo koel langs Sten Dreezen plaatst. De 3-0 in 67ste minuut was al helemaal ongelukkig: uit een corner van opnieuw Fábio Ferraz die in één keer - na wat onfortuinlijk grabbelwerk - achter de Nederlandse sluitpost plofte. Voor coach Ruud Kaiser een duel om snel te vergeten. 'Nee, het was allemaal niet zo geweldig.'