GELIJKSPEL SOCCEROOS TEGEN FRANKRIJK

Het Australisch elftal is er zaterdag in geslaagd om wereld- en Europees kampioen Frankrijk op een gelijkspel te houden. In Melbourne eindigde het oefenduel in 1-1 en dat resultaat betekende een flinke mentale opkikker voor het team van Brett Emerton. Australië bereidt zich deze weken voor op playoffwedstrijden voor plaatsing voor het WK 2002. Daarin zullen de Socceroos het als 5e geëindigde land uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatie ontmoeten.
Voor 75.000 uitzinnige toeschouwers mochten de Socceroos zaterdag in Melbourne twintig minuten lang hopen een enorme verrassing: een overwinning op het oppermachtige Frankrijk. Want nadat verdediger Craig Moore Australië vlak voor rust op een 1-0 voorsprong had gezet, duurde het tot 5 minuten na rust voordat David Trezeguet de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Alhoewel hevige regenval echt goed voetbal onmogelijk maakte (zo'n 20.000 toeschouwers verlieten het stadion zelfs voortijdig), brak de wedstrijd na die gelijkmaker open en beide ploegen kregen grote kansen op de overwinning. Tot scoren kwam er echter niemand meer, ook Brett Emerton niet. De Socceroos moeten nu nog tot 13 november wachten om te weten welke tegenstander ze in de playoffs op 20 en 25 november zullen ontmoeten. Zeker is al wel dat die zal komen uit het rijtje Brazilië, Uruguay of Colombia. Australië: Mark Schwarzer; Kevin Muscat (John Aloisi 58), Craig Moore, Shaun Murphy, Tony Vidmar; Brett Emerton, Paul Okon (aanvoerder), Josip Skoko (Marco Bresciano 73), Stan Lazaridis; Harry Kewell, Mark Viduka Frankrijk: Fabien Barthez; Christian Karembeu, Marcel Desailly (aanvoerder) (Mikael Silvestre 83), Frank Leboeuf, Vincent Candela; Robert Pires, Patrick Vieira, Zinedine Zidane (Alain Boghossian 80), Claude Makelele (Eric Carriere 66), Christophe Dugarry (Sylvain Wiltord 58); David Trezeguet (Nicolas Anelka 66). Scheidsrechter: Simon Micallef (Aus).