RANGERS GEEFT VOORSPRONG UIT HANDEN

Het had zo mooi kunnen zijn voor de Glasgow Rangers. Bij rust leidde Feyenoords komende tegenstander in de UEFA Cup met 0-1 bij Kilmarnock, terwijl koploper Celtic uit bij Livingston op achterstand stond. Na 90 minuten waren het echter toch weer de groen-witten die het laatst lachten. Zij wonnen met 3-1 (1x Larsson), terwijl de 'Gers' in de laatste vijf minuten nog twee goals weggaven: 2-2.
Manager Alex McLeish kon zijn ogen niet geloven toen hij na negentig minuten een 2-2 gelijke stand op het scorebord zag staan. Niet alleen waren de Rangers via Ronald de Boer en Tore Andre Flo redelijk eenvoudig op een 2-0 voorsprong gekomen, de ploeg had ook nog verzuimd een groot overwicht om te zetten in nog meer goals. En dat terwijl Celtic elders in Schotland aanvankelijk punten dreigde te verspelen. 'Als we prijzen willen winnen, zullen onze spelers toch echt genadelozer moeten worden', verzuchtte McLeish na afloop van het duel bij Kilmarnock. Bert Konterman ontbrak overigens. De oud-Feyenoorder kampte met maagproblemen en werd vervangen door Stephen Hughes.