KONTERMAN BEZORGT RANGERS WINST IN ‘OLD FIRM’

Na 5 keer op rij verloren te hebben van eeuwige rivaal Celtic, trokken de Glasgow Rangers dinsdag eindelijk weer eens aan het langste eind. In de halve finale van de CIS League Cup versloegen ‘the Gers’ Celtic met 2-1 na verlenging. De verlossende goal kwam van oud-Feyenoorder Bert Konterman die de bal na 104 minuten voetbal van een slordige 35 meter in de kruising joeg. En zo bleven de Rangers voor de 19e wedstrijd op rij ongeslagen.
Zoals altijd werd de ‘Old Firm’ op het scherpst van de snede gespeeld. Zo liepen de Rangers - onder toeziend oog van Mario Been - liefst tegen 6 gele kaarten op. Rangers had lang het beste van het spel en kwam in de 45e minuut op voorsprong door een doelpunt van de 22-jarige Peter Lovenkrands. Een kwartier voor tijd zorgde Bobo Balde, het Franse enfant terrible van Celtic, voor de gelijkmaker. Shota Arveladze kreeg amper één minuut later een uitgelezen mogelijkheid om de Rangers weer op voorsprong te zetten, maar de Georgiër schoot een penalty hoog over het groenwitte doel. Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen. Na een kwartier in de verlenging vuurde Bert Konterman van zeker 35 meter een houwitser af op het doel van Celtic af, die in de kruising boven doelman Douglas verdween: 2-1. Het was een klap die Celtic niet meer te boven kwam, ondanks een goede invalbeurt van oud-Feyenoorder Bobby Petta na 105 minuten. In de finale van de League Cup zullen de Rangers nu uitkomen tegen de winnaar van het duel Ayr United-Hibernian dat later deze week op het programma staat. Ondanks de winst op de ‘Bhoyz’ was er ook verlies voor Rangers-coach Alex McLeish, die Ronald de Boer kort na de rust geblesseerd uit zag vallen. In de slotminuut van de reguliere speeltijd leek ook Lorenzo Amoruso uit te moeten vallen vanwege een bovenbeenblessure, maar de Italiaan besloot door te spelen. CELTIC-RANGERS 1-1, 1-2 n.v. CELTIC Douglas; Mjallby, Balde, Valgaeren; Agathe, Lennon, Lambert (Moravcik 72), Petrov (Petta 105), Thompson, Hartson (Sutton 64), Larsson RANGERS Klos; Craig Moore (Tony Vidmar 63), Bert Konterman, Lorenzo Amoruso, Fernando Ricksen; Ronald de Boer (Flo 52), Ferguson, Numan; Caniggia, Arveladze (Hughes 118), Lovenkrands