Wedstrijd: Beloftes - Reserves (2e helft)

De ‘reserves’ van Feyenoord hebben woensdagmiddag op het trainingsveld achter De Kuip onder een stralende winterzon een oefenwedstrijd tegen het beloftenteam afgewerkt. Het oefenpartijtje, dat ‘slechts’ een uurtje duurde, werd met 3-1 door de reserves gewonnen. De achterliggende gedachte van de oefenpot was vooral om een aantal spelers wat speelminuten te geven. Zo maakte de van een rugblessure herstelde Civard Sprockel zijn rentree. (VIDEO)
Ook Mauricio Aros, Bonaventure Kalou, Robin van Persie, Igor Korneev en de beide Leonardo’s waren van de partij. ‘We hebben deze wedstrijd ingelast om een aantal jongens in hun ritme te laten komen. Kalou is net terug uit Afrika, Sprockel is net weer hersteld van zijn rugblessure en de overige jongens zijn de laatste tijd weinig aan spelen toegekomen. Vandaar dat we hebben besloten om deze wedstrijd als een soort ‘extra training’ in te lassen’, aldus assistent-trainer John Metgod. Tijdens de wedstrijd, waarbij opviel dat beide teams slechts met tien man het veld betraden, liet vooral Bonaventure Kalou zien dat hij erg gemotiveerd is. De Ivoriaan bracht de ‘reserves’ vlak voor rust, na voorbereidend werk van Leonardo 1, met een hard schot op een 1-0 voorsprong. Vlak na de rust herhaalde de balgoochelaar dit kunststukje waardoor de beloftes tegen een 2-0 achterstand aankeken. Voor ‘beloftes’ verdediger Danny Versluis was de wedstrijd toen al voorbij. Hij raakte in de eerste helft geblesseerd en werd vervangen door Frank Karreman. Civard Sprockel verscheen in de tweede helft ook niet meer op het veld. De jeugdige verdediger kreeg in de tweede helft rust. Hoewel de reserves na de 2-0 de beste kansen kregen, scoorde Wagner twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer voor de beloftes. Het was echter uitstel van executie, want tien minuten later was het Robin van Persie die met een hard geplaatst schot keeper Graafland kansloos liet. Voor de Chileen Mauricio Aros was het de eerste wedstrijd die hij sinds zijn terugkomst uit Chili afwerkte. ‘Aros heeft in Chili al zijn zaken in orde gemaakt. Nu hij met zijn vrouw en kinderen naar Nederland is gekomen, kan hij de draad weer oppakken. Nu is de tijd voor hem aangebroken om zich te bewijzen’, aldus Metgod. Opstelling reserves Feyenoord: L’Ami; Buys, Sprockel (Tol), Aros; Carlos Alberto, Van Persie, Kalou, Korneev; Leonardo dos Santos, Leonardo de Vitor Santiago. Opstelling beloftes Feyenoord: Graafland; Sequiera (Excelsior), Breinburg, Versluis (Karreman), De Nijs (Excelsior); Sesay, Anderson, Thiago; Oost, Wagner.