GOEDE GENERALE VOOR RANGERS

In de laatste wedstrijd vóór de kraker tegen Feyenoord boekten de Glasgow Rangers zaterdag een eenvoudige 3-0 overwinning op Motherwell. Latapy (verving de geblesseerde De Boer) en Flo zetten de Glaswegians op een comfortabele 2-0 voorsprong bij de rust. Nadat Motherwell's Deloumeaux in de 59e minuut rood kreeg, was er voor de 'Gers' helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Vijf minuten voor tijd benadrukte Ricksen met de 3-0 het krachtsverschil.
Ook tegen Motherwell was de invloed van coach Alex McLeish duidelijk te zien. Glasgow startte zeer gedreven en Motherwell had zeker in de eerste helft niks in te brengen. The Gers kwamen dan ook al vroeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Latapy. De vervanger van de geblesseerde Ronald de Boer scoorde in de dertiende minuut en gaf zo zijn visitekaartje af. De Boer werd rust gegund met het oog op de kraker van aanstaande donderdag tegen Feyenoord. Tore Andre Flo maakte vlak voor rust zijn reputatie als goalgetter waar, waardoor Motherwell met een 2-0 achterstand de kleedkamers op kon zoeken. Door de tweede gele kaart voor de Franse verdediger Eric Deloumeuax in de 59e minuut kwam Motherwell met tien man te staan waardoor kon Glasgow de wedstrijd rustig uitspelen. Fernando Ricksen zorgde uiteindelijk voor de 3-0 eindstand door een hard geplaatst schot. De spelers van The Gers hadden de wijze raad van McLeish om niet teveel aan de wedstrijd tegen Feyenoord te denken ter harte genomen. Glasgow speelde de gehele wedstrijd zeer geconcentreerd. Met de 3-0 overwinning bleven de Rangers voor de 15e keer ongeslagen en verkleinden ze de achterstand op concurrent Celtic tot 10 punten. Celtic heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en gaat zondag op bezoek bij FC Dundee.