PIJNLIJKE UITNEDERLAAG VOOR DORTMUND

Borussia Dortmund heeft verzuimd de achterstand op koploper Bayer Leverkusen te verkleinen tot twee punten. De tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup-finale op 8 mei verloor uit bij 1. FC Kaiserslautern met 1-0 en leed daarmee de derde nederlaag in de laatste vier officiële duels. De eerste helft kende weinig opwindende momenten voor beide doelen.
Kaiserslautern was een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar achtereenvolgens Jörgen Pettersson, Vratislav Lokvenc en opnieuw Pettersson wisten het net niet te vinden. De grootste kans voor Borussia kwam op naam van de Braziliaan Amoroso, die zijn kopbal vlak vóór rust over het doel zag gaan. Drie minuten na de hervatting kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van Mario Basler werd maar half weggewerkt door Borussia-verdediger Christian Wörns, waarna Pettersson met rechts doeltreffend uithaalde. Dortmund had vrij snel na de opningstreffer via Otto Addo goede kans op de gelijkmaker, maar Kaiserslautern-doelman Georg Koch redde bekwaam op de inzet van de Ghanees. Negen minuten vóór tijd kreeg invaller Ewerthon een uistekende mogelijkheid tenminste één punt te redden, maar opnieuw Koch stond een doelpunt in de weg. Dortmund heeft nu met nog drie duels voor de boeg vijf punten achterstand op koploper Bayer Leverkusen. 1. FC Kaiserslautern – Borussia Dortmund 1:0 (0:0) FCK: Koch – Ramzy, Hengen, Knavs, Grammozis – Basler, Hristov, Riedl, Pettersson – Lokvenc, Klose. BVB: Laux – Wörns, Kohler – Evanilson, Kehl, Metzelder – Rosicky, Ricken – Addo, Koller, Amoroso. Wissels: 71. Marschall voor Pettersson, 87. Gabriel voor Klose – 68. Ewerthon voor Koller, 76. Herrlich voor Ricken Doelpunten: 1:0 Pettersson (48.). Scheidsrechter: Hermann Albrecht Geel: Grammozis, Riedl, Hristov – Koller. Toeschouwers: 40.600