FEYENOORD A JEUGD IN KRUISFINALE TEGEN AJAX

Feyenoord ontmoet tijdens het toernooi in Terborg vanmiddag in de kruisfinale de nummer twee uit poule B: Ajax. De andere kruisfinale gaat tussen Vitesse en Joegoslavië (-19). De winnaars treffen elkaar in de namiddag in de finale. Feyenoord blijft dus verschoond van nóg een (korte) confrontatie met hun schoppende Italiaanse leeftijdgenoten van Fiorentina.
Door de 1-0 winst die de Rotterdammers zondagmorgen boekten op FC Twente zijn de zeven resterende minuten die uit het gestaakte duel van gisteren nog open stonden, overbodig geworden. Feyenoord eindigde na de overwinning op FC Twente met 9 uit 4 op een gedeelde eerste plaats in poule A. Omdat het doelsaldo van de ploeg van Albert Stuivenberg beter is dan dat van Joegoslavië kreeg Feyenoord reglementair de eerste plaats toegewezen. Zo sterk als de Rotterdammers zaterdag acteerden, zo moeizaam kwam de winst tegen FC Twente tot stand. Net als zo nu en dan eerder in het seizoen het geval was vooral tegen zichzelf voetballend en volop kansen morsend, zorgde Jason Oost in de eerste helft toch voor een treffer. De aanvaller kapte zijn directe tegenstander bekwaam uit om vervolgens behendig van hem weg te draaien: 1-0. Omdat de defensie van Feyenoord in tegenstelling tot hun collega’s voorin daarna wel tot en met de laatste minuut bij de les bleef, bereikte Feyenoord de laatste vier.