TOMASSON BEZORGT DENEN ZEGE OP URUGUAY

VIPlanet: Jon Dahl Tomasson was zaterdag de grote man bij Denemarken in het duel met Uruguay. De middenvelder was maar liefst twee keer trefzeker en was zo verantwoordelijk voor de zege van zijn ploeg: 2-1. De Denen hebben nu voor Senegal de leiding in Groep A. Uruguay en Denemarken leken vanaf de aftrap voor een waar spektakelstuk te gaan zorgen. Binnen een mum van tijd stapelden de kansen zich voor beide ploegen in een rap tempo op.
Dennis Rommedahl krulde van buiten het strafschopgebied zo'n drie meter naast, waarna Alvaro Recoba namens de Uruguayanen luttele minuten later een vrije trap maar net langs het Deense doel schoot. Na een kwartier spelen imiteerden beide ploegen elkaar opnieuw. Ebbe Sand kopte namens Denemarken op de lat, Gustavo Varela voor Uruguay in de handen van doelman Thomas Sörensen. Na de flitsende en veelbelovende openingsfase zakte het duel, gespeeld in de Zuid-Koreaanse industriestad Ulsan, echter wat in. Met het meeste balbezit voor de Zuid-Amerikanen, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Kansen bleven nagenoeg uit en beide ploegen leken met 0-0 de rust in te gaan. Jon Dahl Tomasson dacht daar anders over. De Feyenoorder, die twee minuten voordien al een strafschop claimde, schoot op slag van rust een assist van Jesper Grønkjær feilloos binnen: 0-1. Beide ploeg stonden na de pauze nog maar koud op het veld, of de stand was al weer in evenwicht. Dario Rodriguez nam een lobje van Pablo Garcia ineens op zijn linkervoet. Vanaf ruim twintig meter paste de volley precies in de Deense kruising: 1-1. Zowel Uruguay als Denemarken leek daarmee genoegen te willen nemen, al bracht Morten Olsen Niclas Jensen en Martin Jørgensen nog in het veld voor Jan Heintze en Jesper Grønkjær. Het spelpeil zakte echter naar een bedenkelijk niveau, met veel balverlies over een weer. Uit het volslagen niets was het zeven minuten voor het einde echter opnieuw Jon Dahl Tomasson die de Denen op voorsprong zette (2-1). Uit een voorzet van Jørgensen kon de Feyenoorder vogelvrij inkoppen. De toekomstige Milanista bezorgde zijn ploeg daarmee de zege.