NEWCASTLE ONTSNAPT IN LIVERPOOL

Zeven seizoenen achtereen wist Newcastle United geen punten te halen bij Liverpool op Anfield Road, maar maandagavond kwam er eindelijk een einde aan die negatieve reeks. Met het nodige geluk en een doelpunt van Alan Shearer in de slotminuut wist de tegenstander van Feyenoord in de Champions League een punt te stelen in Liverpool, het werd 2-2.
Eigenlijk leek er voor Liverpool lange tijd niets aan de hand. De gastheren maakten vanaf de eerste minuut duidelijk dat er aan de lange reeks overwinningen geen einde behoorde te komen. De mannen van trainer Houllier overliepen de gasten in de beginfase, maar Newcastle hield wonderwel stand. Dit was vooral te danken aan doelman Shay Given, die de mooiste ballen uit zijn goal wist te ranselen. Maar na de rust moest ook de Ierse international capituleren, Dieter Hamann kon de verdiende 1-0 binnen schieten. De ploeg van Bobby Robson stelde daar nog steeds weinig tegenover, of het moet het schot van invaller Robert zijn dat op de paal uiteen spatte. Liverpool ging ondertussen onverstoorbaar door met aanvallen. Het kreeg daarvoor de beloning in de vorm van een strafschop, die door Michael Owen werd verzilverd. Pas zeven minuten voor tijd wist Gary Speed de achterstand te verkleinen tot 2-1, maar niets leek er op te wijzen dat Newcastle nogmaals zou scoren. Toch deed aanvoerder Shearer het onmogelijke. Hij kopte in de laatste minuut de gelijkmaker binnen.