Persconferentie Van Marwijk

Trainer Bert van Marwijk toonde zich na afloop van Feyenoord-Juventus realist. ‘We hebben tegen de Europese top gespeeld, dat is vanavond wel gebleken. Daarom kan ik niet anders dan tevreden zijn met deze uitslag. Meer dan de 1-1 zat er voor ons niet in. Dit was vanavond voor Feyenoord het maximaal haalbare’, aldus Van Marwijk.
Feyenoords coach was in de eerste twintig minuten niet bepaald gerust op een goed resultaat. ‘We toonden in die fase te veel ontzag voor de tegenstander. We liepen te ver terug, waardoor het voor ons moeilijk was om druk te zetten. In die eerste twintig minuten kwamen we telkens een stap te laat’. Pas daarna zag Van Marwijk het herstel intreden bij zijn ploeg. ‘Vanaf het moment waarop we wat meer lef gingen tonen, kwamen we terug in de wedstrijd. Ik denk ook dat we, voordat Juve scoorde, de beste kans op de openingsgoal hadden, toen Buffel alleen voor Buffon stond. Al met al kregen we in de eerste helft drie grote kansen, die alle drie gemist werden. Dat kun je je in dit soort wedstrijden niet veroorloven. Op dit niveau moet er minstens één in’. Van Marwijk was over de tweede helft meer te spreken. ‘We hebben er toen alles aan gedaan om iets te forceren, al gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat we een keer goed wegkwamen bij een counter. Eigenlijk had Juventus toen 0-2 moeten scoren. Toen dat niet gebeurde, hebben we nog meer risico genomen. Op een gegeven moment speelden we met vijf aanvallers en was Shinji Ono in feite nog de enige die het middenveld bemande’. Dat Feyenoord uiteindelijk nog gelijk kwam, was volgens Van Marwijk te danken aan heel het elftal. ‘We hebben die gelijkmaker afgedwongen, waarmee ik niets wil afdoen aan de fantastische manier waarop Pierre weer scoorde. We kregen daarna nog een goede kopkans van Bombarda, maar eigenlijk voelde ik toen al aan dat er niet meer in zat’. Marcello Lippi, trainer van Juventus, gaf zijn ploeg na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord complimenten. ‘We hebben goed gespeeld. Ik ben tevreden over de manier waarop Juve er op dit moment in Europees verband voor staat. Ik zie de 1-1 niet als een gemiste kans’, zei de Italiaan, ‘maar feit is wel dat we een paar mogelijkheden hebben gekregen om te winnen. Het is jammer dat we die onbenut hebben gelaten’.