OUD-FEYENOORDER CONNOLLY IN SUPERVORM

Oud-Feyenoorder David Connolly verkeert in een supervorm. Nadat hij vorige week al drie keer het net wist te vinden voor zijn huidige club Wimbledon, produceerde de grillige Ier zondag liefst vier goals in de door de Londenaars met 5-4 gewonnen uitontmoeting bij Bradford City. Na zes gespeelde wedstrijden - Connolly was lang geblesseerd - staat de kleine spits nu al weer op negen doelpunten.
Jerzy Dudek behoorde dit weekend tot de minder gelukkige oud-Feyenoorders. In de directe confrontatie met het Middlesbrough van George Boateng blunderde de Poolse doelman acht minuten voor tijd verschrikkelijk bij een voorzet van Nemeth, waardoor Gareth Southgate gemakkelijke de beslissende 1-0 kon scoren. In Londen moest Giovanni van Bronckhorst zaterdag vanaf de tribune toezien hoe zijn club Arsenal Feyenoords komende tegenstander Newcastle United met 1-0 versloeg. Ook Bobby Petta mocht dit weekend uitrusten van eerdere vermoeienissen. Zonder de Rotterdammer won Celtic desondanks met 2-0 bij Dundee United. Henke Larsson speelde wel de hele wedstrijd, maar kwam voor de verandering niet tot scoren. Bij de Glasgow Rangers-Hibernian kwam Bert Konterman pas na 52 minuten in het veld. Het optreden van de oud-Feyenoorder veranderde niets meer aan de toen al bereikte 2-1 stand. In de Engelse Second Division won het in de onderste regionen bivakkerende Barnsley van Dean Gorré tenslotte voor het eerst sinds het aantreden van de nieuwe manager Glyn Hodges weer eens een wedstrijd. Gorré speelde de volle negentig minuten in het door Barnsley met 3-2 van Cardiff gewonnen duel, maar kwam niet tot scoren.