ZUID-KOREA OP VALREEP K.O. TEGEN BRAZILIË

In Seoul is het Zuid-Koreaanse elftal er woensdag in een uiterst spectaculair duel net niet in geslaagd om wereldkampioen Brazilië op een gelijkspel te houden. De Aziaten kwamen twee keer op voorsprong door doelpunten van Seol en Ahn, maar telkens kwam Brazilië langzij dankzij Ronaldo. In blessuretijd besliste Ronaldinho het duel vanaf elf meter (2-3). Feyenoorder Song startte in de basis, speelde goed en werd na 50 minuten vervangen door Choi.
Zoals te doen gebruikelijk speelden de Koreanen onder toeziend oog van Guus Hiddink in een enorm hoog tempo, terwijl Brazilië achteroverleunde en met succes speculeerde op counters via de watervlugge Ronaldo. Chong-Gug Song speelde 50 minuten mee als rechtshalf, maar moest zijn defensie af en toe noodgedwongen assisteren. Bij de eerste goal van de Zuid-Amerikanen was ook de Feyenoorder echter niet snel genoeg om Ronaldo te kunnen achterhalen. De wedstrijd leek lang op een verdiend gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuut kreeg Brazilië een penalty nadat Marcio Amoroso op de rand van het strafschopgebied ten val werd gebracht. Ronaldinho schoot het buitenkansje simpel binnen. ZUID-KOREA - BRAZILIË 2-2 (1-1) 1-0 Seol (7.) 1-1 Ronaldo (18.) 2-1 Ahn (56.) 2-2 Ronaldo (68.) 2-3 Ronaldinho (90., penalty) --- Elders in het Verre Oosten had Japan - dat niet alleen speelde zonder Feyenoorder Shinji Ono, maar ook zonder Inamoto en Nakata - weinig in te brengen tegen Argentinië. De Zuid-Amerikanen wonnen in Tokyo met 2-0 door doelpunten van Juan Pablo Sorin en Hernan Crespo.