DUBBELE KAAKBREUK VOOR LARSSON

Pech voor Henrik Larsson. Vanwege een dubbele kaakbreuk, opgelopen in de wedstrijd tegen Livingston, moet de oud-Feyenoorder zeker vier weken langs de kant toekijken. Een zware aderlating voor zijn ploeg Celtic dat nog steeds in de achtervolging is op koploper Glasgow Rangers. Ook zonder de Zweed won Celtic trouwens van Livingston, het werd 2-1.
Voor Celtic een nuttige overwinning, want de Rangers, zonder Bert Konterman, wonnen ook. Het werd 3-1 bij Dunfermline Athletic. ENGELAND In de Engelse Premiership mocht Giovanni van Bronckhorst slechts vijf minuten opdraven in de topper tegen Newcastle United. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want de 1-1 eindstand stond al op het scorebord. Op Anfield Road zagen de toeschouwers dezelfde uitslag in de ontmoeting tussen Liverpool en Middlesbrough. Voormalig Feyenoorders Dudek en Boateng speelden de volle negentig minuten. In de First Division wist David Connolly voor de verandering eens niet te scoren. Zijn ploeg Wimbledon pakte niettemin een punt tegen Bradford (2-2). Weer een divisie lager kreeg Dean Gorré geen speelminuten in de ontmoeting tussen zijn ploeg Barnsley en Cardiff (1-1). ITALIË In de Serie A waren er nederlagen voor Jon Dahl Tomasson en Julio Cruz. De Deen mocht bij Milan opnieuw in de basis starten en de 90 minuten volmaken, maar de 1-0 nederlaag bij Perugia zal zijn speelkansen geen goed doen. Bologna verloor, ondanks twee doelpunten van Giuseppe Signori, in eigen huis met 2-3 van Atalanta Bergamo. Cruz speelde de volledige wedstrijd mee. SPANJE Eindelijk was er weer eens een overwinning voor Patricio Graff en Rayo Vallecano. De Madrilenen klopten thuis tamelijk verrassend het Malaga van oud-Ajacied Kiki Musampa. Door de overwinning hervindt Rayo de aansluiting met de clubs die net boven de degradatieplaatsen staan, waaronder... FC Barcelona. OVERIG In Israël gingen Mauricio Aros en Maccabi Tel Aviv zaterdag thuis ten onder tegen Maccabi Netanya (1-3). Daags na de wedstrijd reisde Aros naar Nederland om zich aan te sluiten bij de trainingsstage van de Chileense selectie. Op Cyprus kwam Apollon Limassol, met Bernard Schuiteman in de basis, niet verder dan een 0-0 bij Dighenis.