B-JEUGD HARD ONDERUIT BIJ AZ

Trainer Geert Meijer van de B-Jeugd is duidelijk: ‘AZ ging zondag gewoon beter met de kansen om. Zij hadden drie goede aanvallers en met hun individuele klasse werd de wedstrijd beslist. Zonde, want eigenlijk gaven we niets weg.’ Toch werd het 4-1 voor de Alkmaarders, waarmee Feyenoord de zondag op een zeer zure manier begon.
Al na vijf minuten was de uitbeurt bij AZ een moeilijke aangelegenheid. De scheidsrechter had pas net voor het beginsignaal gefloten of de bal ging bij Feyenoord al op de stip. AZ had geen enkele moeite om dit buitenkansje te verzilveren (1-0). Niet veel later kreeg Feyenoord al de kans op de gelijkmaker, maar vrij voor de keeper werd jammerlijk gemist. ‘Johan Cruijff zei ooit: ‘Als je de goals niet maakt, kan je niet winnen. En dan scoren zij’, vertelt Meijer. Vlak voor rust kwam AZ dus op 2-0, terwijl de thuisploeg op dat moment al met een man minder op het veld stond. Van Noort had even daarvoor namelijk een rode kaart ontvangen voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De daarop volgende vrije trap was opnieuw niet aan de Rotterdammers besteed. En ja, als het tegen zit, dan zit het ook meteen goed tegen. Feyenoorder Demeijer kreeg namelijk al voor de thee zijn tweede gele kaart van het duel en ook hij mocht gaan douchen. Met tien tegen tien was de bezetting weer in evenwicht, maar de stand nog zeker niet. Dat zou ook niet meer gebeuren, want al snel moest doelman Doedee voor de derde maal vissen. Feyenoord speelde in de tweede helft tegen de wind in, waardoor een AZ-corner zeer schlemielig de goal in woei. Via invaller Kevin Oliveira deed Feyenoord alsnog wat terug, maar aanspraak op meer kon de ploeg van Meijer niet maken. Het leed werd zelfs nog erger met de 4-1, net voor tijd. ‘De nederlaag was wel redelijk verdiend te noemen’, zegt de coach. ‘We brachten vandaag gewoon te weinig. Het is te hopen dat mijn spelers hier weer een aantal dingen van oppikken, want zolang dit een leerfase is, vind ik het goed. Donderdag spelen we namelijk tegen NEC en dat is een vergelijkbaar team als AZ. Ook zij wachten ons met snelle jongens op, om vervolgens snel te kunnen counteren.’ OPSTELLING FEYENOORD B-JEUGD Doedee, Demeijer, Salas, Zuiverloon, Holman, Dickhoff, Vincken (Valkhof), De Guzman, Groenemeijer (Oliveira), Hofman, Bengui (Brouwer)