EN WEER SCOORDE CRUZ TEGEN JUVE...

Het is inmiddels al weer bijna zes jaar geleden dat toenmalig Feyenoorder Julio Cruz de Italiaanse grootmacht Juventus persoonlijk de das omdeed, maar de herinnering aan die novemberavond is nog altijd zoet. Zondag friste Cruz het geheugen van een aantal 'bianconeri' even op door namens zijn huidige club Bologna te scoren tegen Juve. Dankzij een goal van Locatelli hing er in Dell'Ara zelfs lang een sensatie in de lucht.
Tot vier minuten voor tijd leek het erop dat het elftal van Cruz eindelijk weer eens ging winnen en dat nog wel tegen Juventus. Dat dankte de rossoblu onder andere aan een vlammend schot van de oud-Feyenoorder die alweer zijn tiende goal van het seizoen scoorde. Maar uiteindelijk werd het echter toch nog 2-2 in Bologna. Vier minuten voor tijd scoorde Alessio Tacchinardi de aansluitingstreffer en na liefst vijf minuten blessuretijd was het Camoranesi die de gelijke stand op het scorebord bracht. Toch betekende het gelijke spel een tikje voor lijstaanvoerder Juventus dat naaste bedreiger AC Milan dichterbij zag komen. Het team van Jon Dahl Tomasson won de 253e stadsderby tegen Internazionale dankzij een doelpunt van 'Pippo' Inzaghi. De Deense oud-Feyenoorder mocht de wedstrijd op de bank uitzitten.