FEYENOORD SPEELT GELIJK IN JAPAN

Het vriendschappelijke duel tussen de Urawa Reds en Feyenoord is geëindigd in 2-2. Mariano Bombarda scoorde beide doelpunten namens de Rotterdammers. Shinji Ono werd voor aanvang gehuldigd als Aziatisch voetballer van het jaar 2002, maar moest zijn deelname aan de wedstrijd na 20 minuten staken en werd vervangen door Leonardo dos Santos. Jeppe Curth, Dustley Mulder en Rory de Groot debuteerden allen in Feyenoord één.
Een zwaar gehavend Feyenoord heeft zich in Japan prima gepresenteerd. De Rotterdammers domineerden vrijwel de gehele wedstrijd, op één noodlottige fase na. Feyenoord kwam na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Mariano Bombarda. 'We hadden het duel in de eerste helft volledig in handen', sprak Bert van Marwijk al in de rust. 'We hadden alleen twee of drie keer meer moeten scoren.' Een tweede goal kwam echter pas na 57 minuten en opnieuw was Mariano Bombarda de maker. Gek genoeg leidde Feyenoords tweede goal echter een hele moeilijke fase in, waarin de Urawa Reds binnen drie minuten de stand gelijktrokken door goals van Tanaka en de Braziliaan Emerson. Daarmee leek de thuisploeg content, want het offensief luwde onmiddellijk. Feyenoord controleerde ook de rest van de wedstrijd en Bert van Marwijk zag vervolgens kans de jongelingen Mulder, Curth en De Groot te laten debuteren in het eerste. Shinji Ono maakte dat allemaal niet meer mee. De Japanner bleek na een dik kwartier toch te geblesseerd om de strijd te vervolgen en moest tot verdriet van de massaal opgekomen toeschouwers afhaken. Saitama Stadium, 52.247 toeschouwers Urawa Reds-Feyenoord 2-2 (0-1) SCOREVERLOOP 0-1 Bombarda (17') 0-2 Bombarda (57') 1-2 Tanaka (62') 2-2 Emerson (65') OPSTELLING FEYENOORD Zoetebier; Song (De Groot, 69'), Loovens, De Nooijer, Rzasa; Lurling, Ono (Leonardo dos Santos, 18'), Paauwe, Pardo; Van Persie (Curth, 70') en Bombarda (Mulder, 85')