FEYENOORD VERLIEST OPENINGSDUEL

Feyenoord is zijn eigen internationale jeugdtoernooi slecht begonnen. Tegen PSV ging de ploeg van trainer Albert Stuivenberg met 3-1 onderuit. Het enige Rotterdamse doelpunt was een ‘beauty’ van Wagner, een Braziliaanse stagespeler van América Belo Horizonte. PSV leidt nu in poule A, samen met Espanyol. Feyenoord moet om 17.00 uur winnen van de Spanjaarden om uitzicht te houden op de halve finale.
Een blik op het wedstrijdformulier leerde dat Feyenoord met een aantal ‘onbekende’ namen begon aan het treffen met PSV. Zo keerde Mels van Driel voor even terug uit het beloftenteam en maakte Joep van den Ouweland eerder dan verwacht zijn entree in het Feyenoordshirt. De beste speler uit de jeugdcompetitie zou zich in eerste instantie pas volgend seizoen in Rotterdam melden, maar een conflict met zijn oude club Willem II, waar hij is weggestuurd, noopte hem tot een eerdere overstap. Bovendien kreeg de Braziliaanse stagespeler Wagner een plekje in de eerste elf van trainer Stuivenberg. Maar de grootste verrassing was natuurlijk Salamon Kalou, het broertje van. Volgens kenners een nog groter talent dan Bonaventure. Deze nieuwelingen hadden niet meteen een goede invloed op het spel van de gastheren: Al na drie minuten moest Feyenoord-doelman Bas van Wegen de bal uit het net halen. Een voorzet vanaf de linkerflank kon door Tim Janssen eenvoudig worden binnen getikt. 1-0 en dat was een zware tegenvaller. Toch kwam er na een ietwat onwennig begin steeds meer lijn in het spel van Feyenoord. Reshdam Sardar was nog het dichtste bij de gelijkmaker, maar zijn voorzet (daar leek het op), eindigde op de deklat. Verdere, grote kansen waren er niet in de eerste helft, die in Kalou een even snelle als verrassende wissel zag. Ook na de korte pauze was er weinig opwinding in de redelijk gevulde Kuip. Pas tien minuten in de tweede helft konden de handjes op elkaar. Met een schitterende volley schoot de Braziliaanse spits Wagner op het doel, keeper Thijssen was kansloos. Toch kon Feyenoord slechts kort van deze gelijkmaker genieten. Drie minuten later was het alweer 2-1 na een fout in de Rotterdamse verdediging, waarvan Daniel Velasco dankbaar profiteerde. Feyenoord kreeg daarna nog wel kansjes, maar de gelijkmaker was ook eigenlijk niet verdiend geweest. Uiteindelijk maakte Lloyd Bron in de blessuretijd nog de 3-1. PSV – Feyenoord 3-1 (1-0). 3’ Janssen 1-0, 40’ Wagner 1-1, 43’ Velasco 2-1, 60’ Bron 3-1. Opstelling Feyenoord: Van Wegen; Bandjar, Van den Boogaart, Breinburg, Van Driel (56’ Gustavo); Van den Ouweland (49’ Croes), Sardar (48’ Jardim), Blonk, Kalou (21’ Nkunku), Wagner; Maitimo en Brown.