FEYENOORD VERLIEST BIJ PUSAN I'CONS

Feyenoord heeft zijn tweede vriendschappelijke wedstrijd in het Verre Oosten verloren. Pusan I'cons, de oude club van Chong-Gug Song, bleek met 4-1 te sterk voor de Rotterdammers, die in een fantasieopstelling speelden. Robin van Persie redde de eer van Feyenoord vijf minuten voor tijd middels een schitterende goal uit een vrije trap.
In een met zo'n 20000 toeschouwers aardig gevuld World Cup Stadium - doorgaans zitten er bij thuiswedstrijden van de I'cons amper 6.000 fans - begonnen de Pusan I'cons en Feyenoord fel aan het prestigeduel. Dat resulteerde al na vijf minuten in een goede kans voor Robin van Persie, maar de jongeling faalde. Twee minuten later was het aan de overzijde wel 1-0, door een schuiver van de Serviër Urumov. Voor Feyenoord was die goal het sein om echt te gaan voetballen. De Rotterdammers zetten de I'cons onder zware druk, maar tot echt veel doelrijpe kansen leidde dat niet. De Zuid-Koreanen leunden achterover, speculerend op een counter, en die kwam er na een goed half uur ook: 2-0 via wederom Urumov. Via Mariano Bombarda kreeg Feyenoord nog eens vijf minuten later een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. De Argentijn kwam één tegen één tegen de Koreaanse keeper, maar had zijn doelpuntenquotum voor deze trip blijkbaar in Japan al verkwist zodat het scorebord voor Feyenoord op nul bleef staan. Slecht nieuws was er kort voor rust voor Glenn Loovens. Bij een verdedigende actie kreeg de Crooswijker last van buik en lies. Loovens speelde de helft nog wel uit, maar zou na de rust niet meer terugkeren. Aan Feyenoordzijde was Chong-Gug Song uiteraard de meest opvallende speler. Voor zijn thuispubliek wilde de Zuid-Koreaan iets bewijzen en Song was dan ook overal te vinden en was met afstandsschoten regelmatig gevaarlijk. Zo joeg Song in de 44e minuut een pegel vanaf 30 meter net over de dwarslat. In de tweede helft had het zichtbaar vermoeide Feyenoord wederom meer balbezit, maar verzuimde het kansen van met name Song en Pardo te benutten. Via messcherpe counters liet Pusan vervolgens nog twee keer zien hoe het wel moet. Pas enkele minuten voor tijd redde Robin van Persie dan toch nog de eer voor Feyenoord. De aanvaller mocht op zo'n twintig meter aanleggen voor een vrije trap en schoot die onberispelijk in de kruising. Amper een minuut later miste Jeppe Curth nog twee droomkansen op zijn eerste goal voor Feyenoord één en een draaglijker eindstand, maar de jonge Deen raakte de bal eerst verkeerd en schoot vervolgens over. Pusan I'cons-Feyenoord 4-1 (2-0) geel: Paauwe (25') SCOREVERLOOP 1-0 Uromov (7') 2-0 Uromov (29') 3-0 Hwangchul Min (66') 4-0 Lee-Jang Kwan(69') 4-1 Robin van Persie (85') OPSTELLING FEYENOORD Zoetebier; Song, Loovens (De Groot, 45'), De Nooijer, Rzasa (Curth, 45'); Lurling, Paauwe Leonardo dos Santos, Pardo; Van Persie en Bombarda (Mulder, 70')