FEYENOORD MIST FINALE

Feyenoord heeft zich net niet weten te plaatsen voor de finale van het eigen jeugdtoernooi. De mannen van trainer Stuivenberg gingen in de semi-finale na strafschoppen onderuit tegen Paris Saint Germain, nadat Joep van de Ouweland de zesde penalty miste. In de reguliere eindstrijd was niet gescoord. In de finale treffen de Fransen PSV, dat Chievo elimineerde.
In een tamme eerste helft had Feyenoord veruit het meeste balbezit. Echter, het was Paris Saint Germain met de eerste serieuze scoringskans. Uit een counter schoot de snelle spits van de Franse tegenstander, Thalien in het zijnet. Tegen het einde van de eerste helft zette Feyenoord PSG wat meer onder druk, wat leidde tot een aantal kleine mogelijkheden, waaronder een kopkans voor Van den Ouweland die helaas voor de Rotterdammers ruim een meter naast ging. Feyenoord kreeg in de tweede helft nog een aantal kansen om de finale te bereiken van haar eigen internationale jeugdtoernooi, maar mede door de straffe wind lukte het de ploeg van Albert Stuivenberg niet deze mogelijkheden te benutten. Vlak voor het eindsignaal leek de keeper van Paris Saint Germain Feyenoord nog een handje te willen helpen door op een simpele terugspeelbal volledig mis te trappen. Helaas voor de Rotterdammers hobbelde de bal net naast het doel van keeper Cousin. Penalty’s moesten dus na zestig minuten speeltijd de beslissing brengen. Bij de derde strafschop van Feyenoord was het de doelman van Paris Saint Germain Cousin die de inzet van Feyenoorder Gustavo stopte. Feyenoords doelman Jesper Hogedoorn hield de Rotterdammers daarna in de race door met een knappe redding de vijfde penalty van de Franse tegenstander te stoppen. Maar het was uiteindelijk toch Feyenoord dat aan het kortste eind trok, omdat Van Ouweland de zesde penalty voor de Rotterdammers miste. Feyenoord – Paris Saint Germain 0-0 (0-0) PSG wint na strafschoppen 4-5 Opstelling Feyenoord : Hogedoorn; Jardim, Van den Boogaart, Breinburg, Van Driel; Maitimo, Van den Ouweland, Brown (’52 Gustavo), Sardar; Goitom (45’Nkunku) en Wagner. Strafschoppenserie: Jjardim 1-0 Kipre 1-1 Van Driel 2-1 Morand 2-2 Gustavo 2-2 Mirza 2-3 Cerstina 3-3 Vujadinovic 3-4 Nkunku 4-4 Haddad 4-4 Van den Ouweland 4-4 Traore 4-5