FEYENOORD EINDIGT ALS DERDE

Feyenoord heeft op het eigen internationale jeugdtoernooi beslag weten te leggen op de derde plaats. Na een veldoverwicht van Feyenoord in de reguliere speeltijd in de wedstrijd tegen Chievo Verona was de stand toch 0-0, via strafschoppen bereikte de Rotterdammers alsnog de derde plek. Het was keeper Hogedoorn die de zesde penalty van Chievo stopte, waarna Van den Boogaart Feyenoord een troostprijs schonk.
In de eerste wedstrijden van het toernooi was al gebleken dat Chievo niet naar Rotterdam was gekomen om het publiek sensatie te bieden en vol op de aanval te spelen. Ook tegen Feyenoord trokken de geel-blauwen zich vrijwel helemaal terug op eigen helft. Daardoor mochten de mannen van trainer Stuivenberg het spel maken en kregen ze behoorlijk wat kansen, hele grote zelfs. Zo zette stagespeler Goitom zijn collega-spits Wagner bijna met een prachtige hakbal vrij voor de keeper, maar de Braziliaan kreeg de bal niet lekker mee. Halverwege de eerste helft stonden deze Feyenoorders opnieuw aan de basis van een goede aanval en nu had de bal er eigenlijk wél in gemoeten. Het was opnieuw Goitom die Wagner wegstuurde en die laatste was niet zelfzuchtig. Hij opende naar de andere kant van het strafschopgebied op de volledig vrijstaande Sardar, maar zijn inzet werd door de Italiaanse verdedigers van de lijn gehaald. Niettemin bleven de gastheren jagen op de verdiende openingstreffer. Feyenoord zette Verona constant onder druk en het was aan pure pech te wijten dat de Rotterdammers niet op voorsprong kwamen. Zo zat het ook Goitom niet mee, toen hij op vier meter van het doel vol wilde uithalen, maar zijn voet net verkeerd onder de bal kreeg waardoor zijn inzet kracht ontbeerde. Op slag van rust had Wagner zijn team dan toch eindelijk op 1-0 moeten brengen, maar nadat hij zich had weggedraaid van zijn directe tegenstander, bleek doelman Rigoni een te grote sta in de weg. Na de vijf minuten verplichte rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Chievo bleef loeren op de counter, Feyenoord mocht het initiatief naar zich toe trekken. Toch werd het aantal kansen voor de ogen van de steeds gevulder rakende Kuip steeds kleiner. Misschien kwam dit ook doordat de Italianen de verdediging weer helemaal orde hadden, zoals in de eerste helft niet altijd het geval was. Echt verwonderlijk is het dus niet dat de stand na zestig minuten voetbal nog steeds 0-0 was. Strafschoppen moesten dus evenals zondagavond in de kruisfinalewedstrijd van Feyenoord de beslissing brengen. Dit keer had Feyenoord wel geluk, want Jesper Hogedoorn stopte de zesde Italiaanse penalty, waardoor Van den Boogaart de Rotterdammers in veilige haven kon schieten. Chievo Verona – Feyenoord 0-0 (0-0) wint na strafschoppen. Strafschoppenserie: 1-0 Giacopuzzi 1-1 Maitimo 2-1 Sehic 2-2 Jardim 3-2 Zuccoli 3-3 Wagner 4-3 Federici 4-4 Cristina 5-4 Magnanelli 5-5 Nkunku 5-5 Visioli 5-6 Van den Boogaart Opstelling Feyenoord: Hogedoorn; Jardim, Van den Boogaart, Bandjar, Gustavo; Croes, Sardar (56’ Nkunku), Van den Ouweland, Maitimo; Goitom (56’ Cristina) en Wagner.