VAN DEN BERG EN JEAN: DEBUUT MET NEDERLAAG

Feyenoord heeft ook z’n tweede wedstrijd in het Alpen Cup-toernooi verloren. In de strijd om de derde plaats was FC Nürnberg met 2-0 te sterk. Alleen voor Peter van den Berg en de Braziliaanse linksback Jean was het een wedstrijd om te onthouden. Beiden maakten in de tweede helft als invaller hun debuut voor Feyenoord.
Het was het voornemen van Van Marwijk om in de tweede wedstrijd die Feyenoord in het Alpen Cup-toernooi speelde een beroep te doen op Patrick Lodewijks, maar al kort na de ochtendtraining bleek de doelman te veel last te hebben van z’n liesblessure om onder de lat plaats te nemen. Dat zorgde er voor dat de opstelling waarin Feyenoord FC Nürnberg tegemoet trad slechts op één plaats was gewijzigd. Alleen Johan Elmander, in de eerste wedstrijd van het toernooi nog basisspeler, moest plaatsmaken voor Thomas Buffel. De rest van het elftal bleef ongewijzigd. Feyenoord kwam tegen Nürnberg beter uit de startblokken dan het een dag eerder had gedaan tegen Hannover. Was het toen een te trage opbouw die er voor zorgde dat de Rotterdammers in 45 minuten tijd maar één kans wisten te scheppen, tegen de roodzwarte ploeg uit Duitsland ging het op dat vlak een stuk beter. Feyenoord wist voor rust een aantal kansen af te dwingen, waarvan de eerste gelijk de grootste was. Nürnberg-Feyenoord was amper acht minuten oud, toen Anthony Lurling een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen. Weggestuurd door de andermaal goed spelende Song, kreeg de rechteraanvaller plotseling een vrije doortocht naar het doel. In plaats van zelf te schieten, waar hij alle tijd en ruimte voor had, besloot Lurling de bal af te geven. Daarmee werd de beste Rotterdamse mogelijkheid teniet gedaan. Later in de wedstrijd, toen inmiddels ook Bosvelt een aardige poging van afstand had ondernomen, was het dezelfde Lurling die in kansrijke positie kwam. Ditmaal ging de Brabander wel voor eigen glorie. Lurling was daarbij nog bijna succesvol ook, maar zag zijn schot in de verre hoek via de buitenkant van de paal over de achterlijn gaan. Feyenoord had betrekkelijk weinig te duchten van de Duitse tegenstander, die maar zelden tot uitgespeelde kansen kwam. Dat Nürnberg desondanks met een 1-0 voorsprong ging rusten dankte het dan ook aan een vrije trap. De organisatie in de defensie was even weg, waar Nikl met een kopbal van kon profiteren. In de tweede helft was Peter van den Berg de eerste nieuweling die zijn debuut kon maken. Hij verving Glenn Loovens. Ook Acuña mocht in deel twee meedoen, hij kwam in het veld voor De Nooijer. Die wissels hadden tot gevolg dat Paauwe een linie terugzakte en met Van den Berg het centrale verdedigingsduo vormde. Ook tijdens de tweede helft bleef Van Marwijk wisselen. Lazovic kwam in het veld voor Lurling, deed het goed maar kreeg minder gelegenheid om z’n stempel op de wedstrijd te drukken als een dag eerder. Later volgden Pardo (voor Van Persie), de Braziliaan Jean, die de honneurs waarnam van Van Driel en dat goed deed, Elmander voor Buffel en Bombarda voor Kuyt. Die wissel hadden niet het gewenste effect. Feyenoord kwam niet tot scoren en moest in de slotfase zelfs toezien hoe Krzynowek de eindstand op 2-0 bepaalde. Alpen Cup-toernooi FC Nürnberg-Feyenoord 2-0 (1-0) Scoreverloop: 43’1-0 Nikl 82’ 2-0 Krzynowek Opstelling: Zoetebier; Song, Loovens (46’ Van den Berg), De Nooijer (46’ Acuña), Van Driel (69’ Jean); Lurling, Bosvelt, Paauwe, Van Persie (65’ Pardo); Lurling (57’ Lazovic), Kuyt (80’ Bombarda), Buffel (75’ Elmander) .