ONDER 17 ONDERUIT TEGEN BARCELONA

TOYOTA CITY - Feyenoord 'Onder 17' is er in Japan niet in geslaagd om zijn openingsduel op het 4e Internationale Jeugdtoernooi van Toyota City te winnen. De Rotterdammers gingen met 3-1 ten onder tegen FC Barcelona. De Spaanse grootmacht won de strijd vooral op het middenveld, dankzij het grote talent Messi. Namens Feyenoord deed Daryl van der Veer wat terug. Klik op meer voor een uitgebreid verslag.
Bij een temperatuur van 25 graden Celsius maakten FC Barcelona en Feyenoord er in het stadion van Toyota een leuke en frisse wedstrijd van. Feyenoord startte sterk door direct voor de aanval te kiezen. Er waren kansen voor Jonathan de Guzman, die een prima schot voorlangs afleverde na een pass van Jeffrey Altheer. Direct daarna was er een uitstekende vrije schop van Jerson Ribeiro, waar de Spaanse doelman Garcia het moeilijk mee had. Ook Barcelona kreeg een goede kans, via de grote kleine spelverdeler Messi. Zijn voorzet werd door centrale verdediger Marin net naast gekopt. Maar Feyenoord nam toch de leiding, dankzij een vrije schop. Michel Poldervaart draaide de bal op de onderkant van de lat en de terugspringende bal werd door de attent ingelopen linkerspits Daryl van der Veer ingekopt voor de 0-1. Op dat moment was er voor Feyenoord meer te halen, maar na een prima combinatie tussen spits Mitchel Poot en rechtermiddenvelder Timon van Leeuwen, schoot laatstgenoemde rakelings naast. Barcelona kwam vervolgens op gelijke hoogte. Messi speelde zich makkelijk vrij en gaf de pass aan Songo'o die niet twijfelde en doelman Eric Cummins geen kans gaf. Nog een aantal minuten later was het weer Messi die soleerde door de Feyenoord-defensie - die er op dat moment niet goed uitzag - en de bal op de hakken Cummins schoot. Voordat die zich kon herpakken was spits Sachez daar om de 2-1 aan te tekenen. Na de rust nam Barcelona gas terug, terwijl Feyenoord verbeten op zoek ging naar de gelijkmaker. De vele wisselspelers aan beide kanten maakte de wedstrijd er alleen niet beter op. Feyenoord probeerde het wel, maar de Spaanse muur kon niet meer geslecht worden. Het was Barcelona dat in de laatste minuten nog 3-1 scoorde. Uit een counter bij een afgeslagen corner van Feyenoord was het Ortega die de wedstrijd besliste. FC BARCELONA-FEYENOORD 3-1 Scoreverloop : 12' 0-1 vd Veer 24' 1-1 Songo'o 29' 2-1 Sanchez 78' 3-1 Ortega Opstelling Feyenoord: Cummins; Altheer, Potuijt, Buijs, Hammouti; van Leeuwen (57' de Haan), de Guzman, Ribeiro; Poldervaart (69' Biseswar), Poot (61' vd Voort) en Van der Veer (69' Maayen). Wedstrijd in andere poule: Guarani FC (Brazilie)- Glasgow Rangers (Schotland) 1-0.