FEYENOORD KAN NOG NIET OVERTUIGEN

Feyenoord is tegen de amateurs van Voorschoten ’97 ternauwernood aan een blamage ontsnapt. Pas in de slotfase van de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie wist de equipe van trainer Bert van Marwijk de wedstrijd definitief te beslissen. Maar erger nog dan de tegenvallende 3-0 overwinning was de ernstig lijkende bovenbeenblessure van Robin van Persie.
Het duel tegen de amateurs van Voorschoten was de laatste wedstrijd in de oefencampagne voor de competitiestart tegen NEC. Voor trainer Van Marwijk dus de laatste kans om zijn verwachte basiself aan het werk te zien. Lang kon de coach echter niet van deze elf spelers genieten, want voordat het duel een beetje op gang was, miste hij Robin van Persie al. De net 20 jaar oud geworden aanvaller kreeg al na vier minuten een flinke tik te verwerken. Tien minuten later moest hij met pijn aan zijn bovenbeen worden vervangen door Sebastián Pardo. Daarmee was meteen het enige noemenswaardige uit de eerste twintig minuten spel genoemd. Feyenoord had wel het meeste balbezit, maar tot kansen kwam de ploeg niet. Alleen Alfred Schreuder testte de doelman, maar die kon de bal eenvoudig over de lat tikken. Blijkbaar hadden de Feyenoorders ook door dat het tempo omhoog moest, want hierna verliepen de combinaties iets sneller. Daardoor kwamen er ook kansjes (Kuyt, Song), maar het was wachten op de 27ste minuut voordat eindelijk die hatelijke nul van het scorebord was verdwenen. Een bal die over de achterlijn leek te gaan, werd door Thomas Buffel toch nog voorgezet. Daar hadden de Voorschotense verdedigers niet meer op gerekend, want met een snoekduik kon het kind van de streek, Dirk Kuyt, knap inkoppen. De ruim 5.000 fans die er vervolgens eens goed voor gingen zitten, kwamen bedrogen uit. In de rest van de eerste helft gebeurde weer vrijwel niets. Alleen Sebastián Pardo was dicht bij een treffer, maar zijn inzet eindigde op de buitenkant van de paal. In een wandeltempo liep de eerste helft vervolgens naar het einde. Ook in de tweede helft kwam de doelpuntenmachine maar niet op gang. Op zich vreemd, want van het Voorschoten uit de eerste helft, uitkomend in de eerste klasse was niemand meer over. De mannen uit het team dat zijn wedstrijden speelt in de derde divisie verving hen. Aan het spel was dit lange tijd nauwelijks te merken. Natuurlijk bleef het meeste balbezit voor Feyenoord, maar opnieuw leverde dit weinig op. En zelfs de gastheren kregen kansen, al waren die niet heel gevaarlijk. Op verre schoten van Schreuder en Kuyt na was ook de tweede helft eigenlijk niet leuk om te zien. Volkomen onverwacht werd het een kwartier voor tijd toch nog 2-0, toen nota bene verdediger Gérard de Nooijer mee opkwam naar de vijandelijke zestien en een voorzet van Lazovic binnen kon lopen. Het verzet van de tegenstander was daarmee gebroken, want met een zuiver afstandsschot maakte Pardo nog de 3-0. Net op tijd om een blamage te voorkomen. Voorschoten ’97 – Feyenoord 0-3 (0-1) 27’ Kuyt 1-0, 75’ De Nooijer 0-2, 84’ Pardo 0-3 Scheidsrechter: Schaap Opstelling Feyenoord: Zoetebier; Song, Van den Berg, Paauwe (61’ Snoyl), De Nooijer; Kuyt, Schreuder, Van Wonderen, Van Persie (14’ Pardo); Buffel en Lazovic.