OPNIEUW WINST EXCELSIOR

Excelsior moest maandagavond voor de tweede keer binnen 72 uur voetballen en voor de tweede keer was er een zege. Op Woudestein werd de streekderby tegen FC Dordrecht met 4-2 gewonnen. Mounir El Hamdaoui was wederom de grote man: net als vrijdagavond scoorde de Rotterdammer twee goals. Michel Breuer (strafschop) en de van Jong Feyenoord overgekomen Nito Sequeira tekenden voor de rest van de Kralingse productie.
De eerste helft van Excelsior-Dordrecht was maandagavond niet echt verheffend. Eigenlijk waren alleen het doelpunt van Nito Sequeira en een kopbal op de lat van diezelfde Sequeira echt het aanzien waard. Pas nadat FC Dordrecht in de twintigste minuut van de tweede helft op gelijke hoogte kwam, gingen de remmen los op Woudestein. Na een prachtige combinatie in het strafschopgebied van de Dordtenaren stelde Sequeira de pas 19-jarige Mounir El Hamdaoui in de gelegenheid om Excelsior opnieuw op voorsprong te brengen. Een strak ingeschoten penalty van Michel Breuer en een tweede goal van El Hamdaoui deden - binnen zes minuten - de rest. Voor de statistieken mocht Dordrecht tien minuten voor tijd nog wat terug doen vanaf elf meter. Dennis van der Pennen voltrok het vonnis. EXCELSIOR- FC DORDRECHT 4-2 (1-0). Scoreverloop: 19. Sequeira 1-0, 65. Onyeike 1-1, 70. El Hamdaoui 2-1, 75. Breuer 3-1 (strafschop), 77. El Hamdaoui 4-1, 80. Van der Pennen 4-2 (strafschop). Toeschouwers: 1.260. Scheidsrechter: Vink. Gele kaarten: Mtiliga, Buijs (Excelsior), Van der Heijden (FC Dordrecht). OPSTELLING EXCELSIOR Varkevisser; Buijs, Loovens, Breuer, Van Driel; Sequeira, De Haan, Opoku (69. Lopes), Mtiliga; Holman (60. Van Dieren) en El Hamdaoui (89. Sprockel)