ORANJE MIST KANS OP TICKET EK

Het Nederlands elftal zal zich via twee play-off wedstrijden moeten proberen te plaatsen voor het EK in Portugal. De equipe van bondscoach Dick Advocaat verloor in Praag met 3-1 van Tsjechië, waardoor de thuisploeg groepswinnaar werd. Nederland is definitief tweede en zal met een nummer twee uit een andere poule uitmaken wie zich alsnog plaatst voor de eindronde.
Bij Oranje stonden twee spelers met een Feyenoord-verleden in het veld. Paul Bosvelt viel al na twintig minuten in, omdat de bezetting op het middenveld door de rode kaart van Edgar Davids erg mager was geworden. Op dat moment leidden de Tsjechen al met 1-0, via een strafschop van Koller. Nog voor de rust zorgde Poborski met een prachtig lobje voor de 2-0. Van der Vaart kon na de pauze de stand verkleinen, maar te laat. Breekijzer Pierre van Hooijdonk kon in de slotfase niet voorkomen dat Oranje het EK vooralsnog moet missen. Het werd zelfs nog erger, want in de blessuretijd maakte Baros de 3-1.