TOMASSON TERUG MET EEN DOELPUNT

Jon Dahl Tomasson raakte eind mei ernstig geblesseerd aan zijn schouder en moest daardoor onder andere de finale van de Champions League missen. Woensdagavond maakte de oud-Feyenoorder echter zijn rentree op het internationale toneel en dat deed de Deen uiteraard met een doelpunt. Namens zijn vaderland opende Tomasson vanaf elf meter de score tegen Roemenië, nadat hij de penalty zelf al verdiend had. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.
Tomassons 26e interlandgoal was helaas niet het startsein voor een makkelijke avond voor de Scandinaviërs. Want nadat de oud-Feyenoorder in de 55e minuut vermoeid naar de kant was gegaan, moesten de Denen in eigen huis zelfs al snel een Roemeneense voorsprong toestaan. Tot de vijfde (!) minuut van de blessuretijd zag het er naar uit dat de Oost-Europeanen zouden zegevieren. Een doelpunt in extremis van de mee opgekomen Martin Laursen betekende echter de redding voor Denemarken. DENEMARKEN-ROEMENIË 2-2 Scoreverloop: 1-0 (35') Tomasson (pen), 1-1 (62') Mutu, 1-2 (72') Pancu en 2-2 (95') Laursen ---- De aanwezigheid van oud-Feyenoorders Jurek Dudek en Marek Saganowski ten spijt verloor Polen in Chorzow kansloos van Zweden. Nilsson en Mellberg scoorden namens de Scandinaviërs, die op de bank overigens ook een speler met een Rotterdams verleden hadden: Tobias Linderoth van Everton. De middenvelder speelde in de jeugd een half jaar voor Feyenoord, maar keerde daarna met heimwee terug naar zijn vaderland. POLEN-ZWEDEN 0-2 Scoreverloop: 0-1 (3') Nilsson, 0-2 (36') Mellberg --- In Tirana was er weinig succes voor een andere ex-Feyenoorder. Giorgi Demetradze moest vanaf de bank toezien hoe zijn vaderland Georgië met 3-1 verslagen werd door thuisland Albanië. ALBANIË-GEORGIË 3-1 Scoreverloop: 1-0 (51') Hasi, 2-0 (53') Tare, 2-1 (62') A.Arveladze en 3-1 (80') Bushi --- In Ierland deed David Connolly weer eens van zich spreken, maar helaas voor de oud-Feyenoorder was zijn schitterende doelpunt tegen Turkije slechts voor de statistieken interessant. Het duel in Dubin was namelijk vriendschappelijk. Toch was de vreugde van de kleine spits er niet minder om. De Turkse nummer drie van het laatste WK nam echter een voorsprong via eerst Hakan Sukur en vervolgens Okan Yilmaz. In blessuretijd sleepte Richard Dunne namens de Ieren toch nog een gelijkspel uit het vuur.