BOSVELT MET MANCHESTER CITY NAAR TWEEDE RONDE

Manchester City maakte thuis tegen Lokeren geen fout en won met 1-0. De ploeg van Paul Bosvelt bereikte daarmee de tweede ronde van de UEFA Cup. In België won de ploeg van Bosvelt al met 2-3. De oud-Feyenoorder speelde de hele wedstrijd mee bij City. Anelka scoorde na achttien minuten uit een strafschop de enige treffer.
Brett Emerton slaagde er met zijn Blackburn Rovers niet in om de 3-1 achterstand van het eerste duel tegen Gençlerbirligi goed te maken. De oud-Feyenoorder speelde prima en raakte zelfs de onderkant van de lat, maar het bleek onvoldoende voor een overwinning. Voor het thuispubliek kwamen de Engelsen na rust nog wel 1-0 voor. Na een actie van Yorke wist Matt Jansen te scoren. De Turken kwamen echter binnen de minuut op 1-1. Blackburn drong nog fel aan, maar kwam ondanks drie keer de paal en lat te raken, niet meer tot scoren. Het Auxerre van Bonaventure Kalou won de uitwedstrijd tegen Xamax met 0-1. In het eerdere treffen won de ploeg van de Ivoriaan ook met 1-0. Kalou speelde mee en kreeg een uitgelezen mogelijkheid, maar het vizier stond niet op scherp. Een imponerend Liverpool met Jurek Dudek in het doel versloeg Olimpija met 3-0. De Engelsen gaan na de 1-1 van vorige week eenvoudig door naar de volgende ronde. In de uitwedstrijd tegen Matador Púchov had het Barcelona van Giovanni van Bronckhorst het nog moeilijk (1-1 gelijkspel). Thuis legde de ploeg van Frank Rijkaard een galavoorstelling op de mat en won het met eclatante cijfers: 8-0. Dankzij oud-Feyenoorder Volkan Kahraman zorgde SV Salzburg voor een daverende verrassing door Udinese uit te schakelen. De Oostenrijkers hadden thuis met 0-1 verloren, maar wonnen in Udine tot ieders verbazing met 2-1. De winnende treffer kwam van Kahraman.