BEEN ZIET GELIJKSPEL TEPLICE

Teplice, de aanstaande tegenstander van Feyenoord in het UEFA Cup-toernooi, heeft in eigen land koploper Ostrava op een 1-1 gelijkspel gehouden. De Tsjechen deden dat onder toeziend oog van Mario Been. Feyenoords assistent-coach was de eerste Rotterdamse spion. De volgende wedstrijd van Teplice zal worden bekeken door assistent John Metgod. ‘Want’, meldde Been vanuit het koude Tsjechië, ‘dit is een tegenstander om serieus te nemen’.
Teplice-Ostrava was geen hoogstaande wedstrijd. Voor de thuisclub gold dat met name voor de beginperiode, waarin de ploeg moeite had z’n draai te vinden. Een tegentreffer was daarvan het gevolg. Gaandeweg de wedstrijd ging het beter met Teplice, wat nog voor de rust resulteerde in een gelijkmaker. In de tweede helft had Teplice de wedstrijd in handen. Het was ook deze periode die de meeste indruk op Mario Been maakte. Hij zag bijvoorbeeld een stevig centraal verdedigingsduo. ‘Daar staan twee jongens die weliswaar niet snel zijn, maar wel heel degelijk en goed verdedigen. Daarnaast heeft Teplice twee lepe spitsen, met wie we zeker rekening zullen moeten houden. Al met zag ik een tegenstander die liet blijken al lange tijd in dezelfde opstelling te spelen. Het is een hecht team. Niet onverslaanbaar, maar ook geen ploeg die je zo maar even oprolt’. Over de omstandigheden in het Tsjechische dorp, was Been enthousiast. ‘Het stadion is geopend in 1996 en dus vrij nieuw. Ook de grasmat lag er goed bij, mede dankzij de veldverwarming’ Teplice-Ostrava werd gespeeld bij temperaturen van rond het vriespunt. De aftrap was om 14.25 uur in de middag, wat wel eens zou kunnen betekenen dat Feyenoord over een maand een koud avontuur tegemoet gaat. De Rotterdammers spelen dan in de avond. Feyenoord TV besteedt het komende weekeinde overigens aandacht aan Teplice. Op de gebruikelijke tijd (zaterdagmiddag 17.25 uur op RTL5), is dan een impressie te zien vanuit Tsjechië.