CHILI VERLIEST ZONDER ACUÑA VAN URUGUAY

Chili heeft zaterdagavond een kostbare nederlaag moeten slikken. De ploeg verloor het belangrijke WK-kwalificatieduel tegen Uruguay met 2-1. Feyenoorder Kike Acuña was in Montevideo niet van de partij. De Feyenoorder had te veel last een blessure, waardoor hij al niet was afgereisd naar Uruguay. Dinsdag, als Chili tegen Paraguay speelt, hoopt de middenvelder weer present te zijn.
Chili kwam tegen Uruguay nog wel op voorsprong. Rodrigo Melendez maakte na twintig minuten voetballen de eerste treffer. Lang kon de ploeg niet genieten van deze goal, want tien minuten later stond het alweer gelijk. Javier Chevanton wist toen het net te vinden voor de gastheren. Net na de pauze was het opnieuw raak, ditmaal door invaller Adrian Romero. In het verloop van de wedstrijd kwamen de Chilenen niet meer tot scoren. Uruguay heeft nu zes punten uit drie duels, Chili heeft er vier. De eerste vier teams in de poule kwalificeren zich voor het WK in Duitsland, de nummer vijf speelt een playoff tegen een deelnemer uit een andere regio. Chili heeft dus nog genoeg kansen om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi.