KALOU LEIDT AUXERRE LANGS UTRECHT

Oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou liet zich donderdagavond in het UEFA Cupduel AJ Auxerre-FC Utrecht weer eens van zijn beste zijde zien. De aanvaller scoorde zelf éénmaal en was direct betrokken bij nog twee van de in totaal vier Franse treffers. Tien minuten voor tijd gunde zijn coach Guy Roux Kalou dan ook terecht een applauswissel.
Bonaventure Kalou was donderdagavond een ware plaag voor FC Utrecht, dat met basisspelers Shew-Atjon, Bosschaart, De Jong en het werkloos toekijkende trio Leitoe, Schut en Calabro liefst zes spelers met een Feyenoord-verleden in de selectie had. Na dik 20 minuten zorgde een voorzet van de Ivoriaanse aanvaller voor een scrimmage voor het 'Utregse' doel waaruit Djibril Cissé de score opende. Amper zeven minuten later bediende Kalou zijn landgenoot Kapo met een geweldig steekpassje: 2-0. En nadat Cissé het moedige Utrecht kort na rust op een onoverbrugbare 3-0 achterstand had gezet, gooide Kalou de wedstrijd in de 57e minuut persoonlijk definitief in het slot met een uithaal van op de rand van het strafschopgebied. *** Elders in Europa bekeek oud-Feyenoorder Jerzy Dudek het duel Liverpool-Steaua Boekarest vanaf de reservebank. Coach Gerard Houllier gaf andermaal de voorkeur aan Chris Kirkland. Omdat de wedstrijd in Roemenië in 1-1 was geëindigd, hadden de 'Reds' thuis voldoende aan een doelpuntloos gelijkspel. Een doelpunt van Harry Kewell gaf de kwalificatie van Liverpool toch nog enige glans. *** Ook Giovanni van Bronckhorst kwam niet binnen de lijnen tijdens de UEFA Cup-avond. Dat was evenwel geen schande, omdat Barcelona-coach Frank Rijkaard de thuiswedstrijd tegen Panionios als een formaliteit beschouwde. In Griekenland hadden de Catalanen immers al met 3-0 gewonnen en dus gunde Rijkaard een aantal vaste basisspelers rust. Javier Saviola en Luis Garcia scoorden voor de vorm nog wel twee goals.