BELANGRIJKE WINST VOOR EXCELSIOR

Excelsior heeft zichzelf in Sittard een heerlijk avondje bezorgd. Bij Fortuna won de ploeg van trainer Henk van Stee met 4-2. De treffers kwamen op naam van Buys (2x), Opoku en Mtiliga. Excelsior handhaaft zich met deze drie punten in de top van het klassement.
De uitslag zou misschien anders doen vermoeden, maar Excelsior moest vrijdag vol aan de bak. Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, stond Fortuna al voor. Een geplaatste vrije trap van Paul Janssen was daarvan de oorzaak. Vanaf de rand van de zestien mocht hij recht voor het doel binnen schieten. Excelsior liet zich daarop niet uit het veld slaan, want na ruim een half uur tikte Danny Buys een vrije trap van Van Dieren bij de tweede paal binnen. De gelijkmaker was meer dan verdiend, maar toch pakte Fortuna opnieuw de leiding. Nadat Buys op vijandelijke helft geblesseerd achterbleef, kon de back van de Limburgers vrij opstomen. Zijn pass kon door de vrijstaande Rajcomar worden binnengetikt. De protesten van de spelers van Excelsior mochten niet baten. Maar lang konden de Sittardenaren niet van deze weelderige voorsprong genieten. Meteen na rust trapte Jordan Opoku binnen, vijf minuten later slalomde Patrick Mtiliga door de Sittardse defensie en zijn schot verdween via een Fortuna-been in een boog over de doelman. Weer tien minuten later ging de wedstrijd in het slot, nadat uitblinker Buys zijn tweede van de avond maakte, uit een mooie vrije trap. In de slotfase kregen beide teams nog kansen, maar de verdiende zege kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Opstelling Excelsior: Varkevisser; Buys, Breuer, Sprockel (30’ Van Dieren), Van Driel; Holman (82’ Nouwen), Loovens, De Haan, Opoku, Lopes (71’ Sequeira) en Mtiliga.