CRUZ EN LARSSON NAAR UEFA CUP

De twee oud-Feyenoorders die woensdagavond voor hun ploegen in actie kwamen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League hebben de eerste fase niet met succes afgesloten. Julio Cruz bereikte met Inter niet de tweede ronde, Henrik Larsson sneuvelde met Celtic. Als troost mogen de Schotten en Italianen wel Europees overwinteren in de UEFA Cup, het toernooi waarin Celtic vorig seizoen tot in de finale reikte.
In het koude Kiev had Inter een lastige avond tegen Dinamo. De ploeg van basisspeler Cruz moest van de gastheren winnen, wilden ze uitzicht houden op de volgende ronde. Pas in de tweede helft kwamen beide teams los. Eerst scoorde Adani voor Inter, waarna Rincon de eindstand op 1-1 op het bord bracht. Ondanks dat Arsenal van Lokomotiv Moskou won, was dit resultaat voor Inter niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Cruz werd tien minuten voor tijd vervangen. Henke Larsson had eveneens geen geluk. In een directe confrontatie met concurrent Lyon moesten de Schotten het onderspit delven 3-2). Tot tweemaal toe maakte Celtic een achterstand goed, een derde keer lukte dit kunstje niet meer. Hierdoor wisselden Lyon en Celtic op de laatste speeldag van positie. Lyon gaat door in de CL, de ploeg uit Glasgow mag verder spelen in de UEFA Cup. De doelpunten in deze wedstrijd kwamen op naam van Elber, Juninho (2x) (beiden Lyon) en Hartson en Sutton (Celtic).