FEYENOORD SLUIT AF MET 0-0

Net als concurrent PSV heeft Feyenoord de eerste seizoenshelft afgesloten met een gelijkspel. In Waalwijk werd het 0-0 tegen RKC. Feyenoord had vooraf ongetwijfeld op meer gehoopt, maar gezien het spelverloop moesten de Rotterdammers genoegen nemen met dat resultaat. In Brabant wist de ploeg van trainer Bert van Marwijk, op twee schoten van Swerts na, immers geen kansen te scheppen.
Feyenoord speelde in Waalwijk zonder Van Wonderen, maar wel met de tijdig herstelde Paauwe in het centrum van de verdediging. Ook op het middenveld had Van Marwijk noodgedwongen een wissel moeten doorvoeren.De schorsing van Schreuder dwong hem daar nu Pardo op te stellen. De kleine Chileen had zich ongetwijfeld een betere wedstrijd gewenst dan die tegen RKC, want het treffen in Waalwijk was nog geen vijf minuten onderweg, of het scenario voor de rest van de eerste helft had zich al uitgetekend. RKC had meer balbezit, kreeg ook geregeld kansen en zag Feyenoord het merendeel van de tijd achteruit lopen. De ploeg van Bert van Marwijk, met linksback Ramon van Haaren weer in de basis, had het vanaf het eerste fluitsignaal moeilijk in Brabant. Met het agressief spelende en vroeg storende RKC, maar toch vooral ook met zichzelf. Met name het verplaatsen van het spel bleek lange tijd een onmogelijke opgave voor Feyenoord, dat gaandeweg het begin van de eerste helft dan ook steeds minder zelfvertrouwen ging uitstralen. RKC bleef ondertussen constant druk zetten en werd daar regelmatig voor beloond in de vorm van uitgespeelde kansen. De beste van die serie was uitgerekend voor Said Boutahar, de ex-Feyenoorder die met opvallend veel flair de strijd aanbond met z’n voormalig werkgever. Hij had de eerste goal op de schoen, toen hij in de 12de minuut vanaf de flank werd bediend door Hoogendorp. Hoewel volledig vrijgelaten door de Feyenoord verdedigers, schoot hij van dichtbij hoog over. Dat was een meevaller voor Feyenoord, want zelf wisten de Rotterdammers nauwelijks in de buurt van doelman Sinouh te komen. Hoewel er gaandeweg de eerste helft enige tekenen van herstel waarneembaar waren bij de Rotterdammers, diende de eerste kans zich toch pas in de 20ste minuut aan. Dat gebeurde in de vorm van een vrije trap, die door Robin van Persie overigens hoog over de lat werd gejaagd. Hoe de verhoudingen in de eerste helft lagen was goed af te lezen aan het aantal hoekschoppen. Feyenoord kreeg er welgeteld één en dan ook nog pas in de 38ste minuut. Dat gebeurde na een geblokt schot van Van Persie. Maar ook die ene corner leverde niets op. In die eerste vijfenveertig minuten op het winderige Waalwijkse veld, kreeg Feyenoord eigenlijk maar één echte kans. Dat gebeurde op slag van rust, toen verdediger Swerts mee oprukte naar voren. De hardwerkende Belg schoot vanaf een meter of vijftien op het Waalwijkse doel, maar zag toen Sinouh met de voeten redden. In deel twee, die beide team in ongewijzigde opstelling begonnen, kregen de toeschouwers hetzelfde scenario voorgeschoteld als voor rust. RKC kreeg mogelijkheden, Feyenoord niet. Dirk Kuyt liep zich voorin als vanouds weer het snot voor de ogen, maar alleen kon de Katwijker niets aanrichten. Daarvoor was ook de aanvoer van bruikbare voorzetten te minimaal. Feyenoord had het aan Patrick Lodewijks te danken dat het niet na een uur op achterstand kwam. Hij redde met een prachtige save op een inzet van Boulahrouz. Feyenoord kreeg zelf pas een kleine kans toen Smolarek een kwartier voor tijd in het veld was gekomen voor Van Persie. De Pool wist tien minuten voor tijd voor enig gevaar te zorgen, zoals ook Swerts voor de tweede maal in de wedstrijd een aardig schot op goal wist af te vuren. Gescoord werd er echter niet meer door Feyenoord, al leek Pardo een minuut voor tijd nog in staat tot een stunt, toen hij op het Waalwijkse doel schoot. Dat schot werd echter gekeerd door Sinouh, waardoor Feyenoord uiteindelijk een roerige eerste seizoenshelft afsloot met een 0-0 gelijkspel.