BOSVELT OP HERHALING

Paul Bosvelt heeft zijn plaats op het middenveld van Manchester City weten te heroveren. Na zijn uitstekende optreden tegen Liverpool mocht de oud-Feyenoorder ook in de FA Cup-wedstrijd met Leicester in de basis starten. Een opnieuw goed voetballende Bosvelt speelde met City gelijk (2-2) waardoor een replay uitkomst moet brengen over de vraag welke ploeg zich op kan maken voor de vierde ronde.
Bosvelt had een belangrijk aandeel in het gelijke spel van zijn ploeg. Nadat Dickov Leicester op voorsprong had gebracht, was het de middenvelder die een strafschop wist te versieren. Anelka wist die binnen te schieten. Bent maakte in de tweede helft het tweede doelpunt voor Leicester, maar opnieuw Anelka bezorgde beide teams een replay. Voor Brett Emerton is het FA Cup-toernooi al voorbij. Met Blackburn verloor hij met liefst 4-0 van Birmingham City. Overigens kreeg Emerton rust van zijn trainer en mocht daarom op de tribune plaatsnemen. George Boateng haalde met Middlesbrough wel een plaats in de vierde ronde. De middenvelder was met een assist belangrijk voor de 2-1 overwinning op Notts County. Ook Harald Wapenaar kon juichen. Met Portsmouth won hij met 2-1 van Blackpool. De doelman was wellicht wel de beste man van het veld.