GHALY KAN OLYMPISCHE SPELEN VERGETEN

Hossam Ghaly zal komende zomer niet te bewonderen zijn op de Olympische Spelen. Zoveel is wel duidelijk nadat de Egyptische Olympische ploeg zondag ook de derde wedstrijd in de kwalificatie heeft verloren. In een thuiswedstrijd was Tunesië met 3-1 veel te sterk. De enige Egyptische treffer kwam op naam van Riyad. Maandag zal Hossam Ghaly terugkeren bij Feyenoord. In februari staat de volgende wedstrijd van de Olympische ploeg op het programma.
De Egyptenaren wisten op voorhand dat ze moesten winnen om een minieme kans te houden op Athene. Maar nadat Molli in het begin van de tweede helft de gasten op voorsprong bracht, werd het een moeilijke zaak. Zeker nadat Gomaa en Trabelsi even later een 0-3 tussenstand op het bord brachten. Uiteindelijk scoorde Riyad in de tachtigste minuut nog een keer tegen. De andere wedstrijd in de poule van vier werd gewonnen door Senegal. Nigeria kreeg met 4-3 klop en dat betekende meteen het einde van de Nigeriaanse bondscoach, hij mocht vertrekken. De stand na 3 ronden: 1. Senegal 3-7 (+3) 2. Tunesië 3-5 (+2) 3. Nigeria 3-4 (+1) 4. Egypte 3-0 (-6) De eerste twee gaan door naar de Spelen.