BOSVELT EN EMERTON IN EVENWICHT

Paul Bosvelt en Brett Emerton konden zaterdagmiddag een kleine reünie houden. Het tweetal oud-Feyenoorders moest het in het City of Manchester Stadium tegen elkaar opnemen en dat was natuurlijk een unieke gelegenheid om even bij te praten. Een oude vriendschap werd opgehaald, maar voor beide middenvelders was het verder qua resultaat geen bevredigend duel. Met de uiteindelijke 1-1 schoot zowel Manchester City als Blackburn Rovers weinig op. Beide ploegen blijven hierdoor in de onderste regionen van het Premiership vertroeven.
In een niet bijzonder spectaculair duel kwam City net na de pauze verdiend op 1-0, via een treffer van Anelka. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, want nauwelijks vijf minuten later scoorde oud-City speler Garry Flitcroft de gelijkmaker. Bosvelt kreeg in de eerste helft een gele kaart. Ook Middlesbrough leek een bijzonder vervelende middagte krijgen. In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Leicester leek de ploeg van George Boateng tot ver in blessuretijd een nederlaag te gaan leiden, maar de uiteindelijke ontsnapping was wonderbaarlijk. Al na zeven minuten was het de Braziliaan Juninho die Middlesbrough op voorsprong bracht. Het had zelfs net voor rust 2-0 moeten worden, maar Job miste vanaf elf meter. In de tweede helft lukte er niets meer bij Boateng en co, waar Leicester van profiteerde. Dickov (2x) en Bent wisten te scoren, waardoor de nederlaag onafwendbaar leek. Maar op het moment dat de negentig minuten verstreken waren, scoorden Maccarone en Curtis. De laatste deed dat in eigen doel, waardoor de 3-3 Middlesbrough een onverwacht punt opleverde.