LAZOVIC HELPT FEYENOORD AAN ZEGE

Na een slap begin toonde Feyenoord uiteindelijk veerkracht tegen FC Utrecht. Het boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Grote man aan Rotterdamse zijde was dit keer Danko Lazovic. Als invaller koud in het veld, zorgde hij eerst voor de gelijkmaker, om nog geen drie minuten later ook de winnende treffer in te koppen.
Feyenoord-FC Utrecht was een paar minuten oud, toen de ploeg liet zien weinig te hebben geleerd van de generale repetitie tegen Excelsior. Op dezelfde slappe wijze als waarop het een week eerder de kleine broer uit Kralingen was tegemoet getreden, begon het nu aan de eerste serieuze klus van het jaar. Maar Utrecht is geen Excelsior en een vriendschappelijk potje is anders dan competitievoetbal, met als logisch gevolg dat Feyenoord al vroeg in de middag het latere onheil over zich afriep. Het duurde uiteindelijk tot halverwege de eerste helft, voordat Utrecht van de situatie kon profiteren. Van de Haar werd met een hoge bal bediend, Van Wonderen maakte hands maar zag arbiter Temmink de voordeelregel toepassen, waarna Van de Haar tussen Van Wonderen en Paauwe in uiteindelijk Tanghe kon bereiken. Hij liet doelman Lodewijks van dichtbij kansloos: 0-1. De tegengoal kwam Feyenoord op een fluitconcert te staan van de trouwe fans, die toen nog niet wisten dat het binnen een mum van tijd nog erger zou worden. Twee minuten na de openingsgoal diende de tweede domper zich aan. Leitoe profiteerde van de chaos in de Rotterdamse verdediging en maakte er 0-2 van. De ploeg van Bert van Marwijk - die in Buffel, Smolarek, Van Haaren en Van Persie z’n beste spelers kende - had vervolgens geluk dat een Rotterdamse treffer snel volgde. Buffel werd twee minuten na de goal van Leitoe de diepte ingestuurd en onderstreepte z’n stijgende vorm door direct te profiteren: 2-1. Die tussenstand gaf Feyenoord in elk geval de ruimte om te beginnen aan een tegenoffensief. Dat kwam er uiteindelijk vanaf het beginsignaal van de tweede helft, toen Feyenoord plotseling een stuk zelfverzekerder te werk ging. Die aanpak leverde ook direct kansen op. Eerst voor Smolarek en Van Persie en later zelfs voor Song, die na z’n zwakke begin steeds beter ging spelen en na een uur voetballen een venijnig schot op doelman Ponk losliet. Zijn inzet werd toen ternauwernood gekeerd. Feyenoord speelde na de rust plotseling als herboren, maar de beloning bleef lange tijd uit. Tot Van Marwijk een kwartier voor tijd besloot Lazovic in het veld te brengen voor Van Persie. Hij brak uiteindelijk de ban. Lazovic werd eerst in het strafschopgebied gevloerd door Touzani, die hiervoor z’n tweede gele kaart kreeg voorgehouden en mocht vertrekken. Kuyt ontfermde zich over de strafschop tegen z’n oude ploeg, maar miste – net als een week eerder tegen Excelsior – vanaf elf meter. Gelukkig voor hem en Feyenoord was Lazovic attent genoeg om van de rebound te profiteren: 2-2. Het werd nog veel gekker in De Kuip, toen Schreuder twee minuten later een hoekschop mocht nemen. Schreuder plaatste de bal op het hoofd van Lazovic, die de sensatie compleet maakte door de 3-2 in te koppen. Een ontketend Feyenoord ging daarna op zoek naar meer, kreeg dat ook bijna toen Van Haaren van afstand op de paal schoot, maar aan de stand veranderde uiteindelijk niets meer. Zo ging Feyenoord, dankzij Danko Lazovic, na een slechte eerste helft en veel betere tweede helft, alsnog met applaus van het veld.