MANCHESTER CITY OP HERHALING IN FA CUP

Manchester City en Tottenham Hotspur moeten in een replay uitmaken welke ploeg zich plaatst voor de vijfde ronde van FA Cup. Beide teams kwamen in Manchester niet verder dan 1-1. Paul Bosvelt stond uiteraard in de basis bij City. De oud-Feyenoorder zag Anelka na elf minuten de score openen, maar na rust maakte Doherty gelijk.
Ook Bobby Petta weet nog niet of zijn ploeg naar de vijfde ronde mag. Tegen Everton leek er negentig minuten lang niets aan de hand, maar Jeffers verknalde in blessuretijd het Londense feestje. Fulham was op voorsprong gekomen via Davis. Petta kwam overigens niet in actie. David Connolly is het scoren nog niet verleerd. Tegen Premiershipteam Wolverhampton Wanderes werd het liefst 3-1 voor West Ham United, waarbij de Ier een treffer liet aantekenen. In Italië was er geen bekervoetbal, maar kwamen de ploegen voor de competitie in actie. Ancona hield AC Milan zestig minuten op 0-0, maar nadat de bal voor het eerst in het netje lag, rende de ploeg van Jon Dahl Tomasson over de promovendus heen. Het werd 5-0 waarbij de Deen een strafschop wist binnen te schieten. Inter deed het minder goed. Bij Modena scoorde Recoba een keer, maar via Makinwa werd het toch 1-1. De Milanezen mogen van geluk spreken dat ze nog een puntje wisten mee te nemen, want tegenstander Modena miste ook een penalty. Julio Cruz deed niet mee in deze wedstrijd. Pierre van Hooijdonk deed uiteraard wel mee voor zijn team, Fenerbahce. De lange Brabander scoorde echter niet. Dit keer maakte Fabio Luciano de winnende treffer. Het werd 0-1 bij Istanbulspor. Barcelona boekte een zeer belangrijke zege door in Sevilla de plaatselijke voetbalploeg op een 0-1 nederlaag te tracteren. Giovanni van Bronckhorst stond in de basis tijdens deze overwinning. Kluivert scoorde de enige goal.