FEYENOORD WINT IN NIJMEEGSE SNEEUW: 1-2

Op de sneeuwpiste van het Goffert-stadion heeft Feyenoord goede zaken gedaan. Tegen NEC boog de ploeg van trainer Bert van Marwijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. In de tweede helft zorgde Kuyt eerst voor de gelijkmaker, waarna Thomas Buffel de wedstrijd uiteindelijk wist te beslissen.
Feyenoord speelde in Nijmegen in dezelfde opstelling als een paar dagen eerder tegen FC Utrecht. Dus met Kuyt in de basis en Lazovic, de man die zich afgelopen weekeinde in De Kuip nog zo in de kijker had gespeeld, als gewoonlijk op de bank. Op een steeds witter wordend veld begon Feyenoord in elk geval geconcentreerd, waarmee de eerste vooruitgang direct een feit was. Alleen Paauwe was in de eerste helft een keer zeer verstrooid bij een ogenschijnlijke simpele breedtepass, maar zijn foutje werd toen niet afgestraft. Feyenoord had op de Nijmeegse sneeuwpiste een licht overwicht in balbezit en wist dat voordeel bij vlagen ook om te zetten in doelrijpe mogelijkheden. De eerste was in de zesde minuut voor Buffel, maar uit een voorzet van Kuyt schoot de Belg toen over. Daarna volgde een kans van Pardo, maar zijn schot werd gestopt door Gentenaar. NEC had aanvallend nog vrijwel niets laten zien, toen Schuurman in de 22ste minuut met een listige pass z’n spits Niedzielan de diepte instuurde. De Pool twijfelde geen moment, verschalkte Lodewijks met een mooie lob en scoorde zo uit het niets de eerste goal voor NEC. Feyenoord was even van slag door die tegengoal, maar lang duurde het niet voordat het elftal zich wist te herstellen. De Rotterdammers kregen zelfs voor de rust nog een aardige kans. Weer speelde Buffel een hoofdrol, ditmaal uit een pass Song. Maar ook deze poging van de Belg vloog over. Voor een goal moest Feyenoord wachten tot de tweede helft, waarin het vervolgens snel raak was. Na een minuut spelen scoorde Kuyt de gelijkmaker uit een voorzet van Van Persie, die zich even daarvoor met een heerlijke schijnbeweging had vrijgespeeld. Het werd, op het nog steeds redelijk bespeelbare veld, vervolgens al snel nog mooier voor de gasten uit Rotterdam. Buffel, als altijd zeer actief maar niet altijd even gelukkig in de afronding, mocht dit keer wel juichen. Kuyt kopte een lange bal knap door, waarna de Belf de 2-1 kon aantekenen. Twintig minuten voor tijd was de rolverdeling andersom. Toen stuurde Buffel z’n maatje Kuyt op avontuur, maar gescoord werd er dit keer niet. Het schot van de Katwijker strandde op het lichaam van Gentenaar. Zo bleef het in Nijmegen 1-2.