VAN MARWIJK: ‘OVERWINNING HAD GROTER MOETEN ZIJN’

Twee wedstrijden na de winterstop gespeeld, twee overwinningen. Bert van Marwijk is een tevreden trainer: ‘We gingen ook voor zes punten’, lachte hij tijdens de persconferentie na afloop van NEC – Feyenoord (1-2). ‘Een belangrijke overwinning die alleen iets hoger had moeten uitvallen.’
Het was niet makkelijk in Nijmegen. En dit keer was de tegenstander daar niet eens zo zeer debet aan. Het weer zorgde er namelijk voor dat van een goede wedstrijd nooit echt sprake kon zijn. Met bakken kwam de sneeuw uit de hemel, er voor zorgend dat het veld een ijspiste werd. Trainer Bert van Marwijk was na afloop dus blij met de drie punten, maar hij had er ook begrip voor gehad wanneer het duel was gestaakt. ‘Ik vond de omstandigheden in de eerste helft dusdanig dat je er niet op kon voetballen. Zeker voor ploegen als wij, die het moeten hebben van snelle balcirculatie. De bal rolde niet eens meer. Ik vind dat de scheidsrechter er op dat moment goed aan zou hebben gedaan wanneer hij er een streep onder had gezet.’ Arbiter Jol deed dat dus niet en er moest gewoon gevoetbald worden. Feyenoord speelde, zoals zo vaak, een mindere eerste helft. ‘We hadden duidelijk moeite met de omstandigheden. Bovendien waren we slordig met de inspeelpass. Dan is het toch knap dat we nog enkele grote kansen creëren. Alleen jammer dat we zo’n knullige goal tegen krijgen. Gelukkig doen we het in de tweede helft een stuk beter. Daarin hebben we uitstekend gespeeld. Als je de jongens dan toch iets kan verwijten, is het dat ze niet nog vaker gescoord hebben.’