EXCELSIOR RUIM LANGS AGOVV

Excelsior lijkt de mindere periode van de laatste weken achter zich te hebben gelaten. In Kralingen won de ploeg van Henk van Stee eenvoudig van betaald voetbaldebutant AGOVV. Het werd 3-1 (2-1). Door de zege en de verrassende nederlaag van Sparta doet Excelsior dus goede zaken voor de ranglijst.
Excelsior kende een goede start van de wedstrijd. Zonder de geblesseerde Ferry de Haan (hij onderging vrijdag een MRI aan zijn knie, maandag krijgt hij de uitslag) kwam de ploeg al na vier minuten op voorsprong. Geklungel achterin werd goed afgestraft door aanvoerder Danny Buys. Na een kwartier werd het zelfs 2-0, door een treffer van El Hamdaoui. De wedstrijd leek dus al vroeg gespeeld, want de bezoekers stelden hier bar weinig tegenover. De tegengoal kwam dan ook uit de lucht vallen. De slechte scheidsrechter Jansen zag in een actie van Opoku een overtreding, waarna de bal net buiten de zestien kwam te liggen voor een vrije trap. Terwijl Van Stee zich hierover terecht opwond, namen de Apeldoorners de bal. Die werd door alles en iedereen gemist, behalve door pechvogel Buys. Hij werkte de bal onhoudbaar achter zijn eigen doelman Varkevisser. Pas in de tweede helft ging het niveau van de partij ietwat omhoog. Dat was met name te danken aan Excelsior, dat er in de scherpe kou nog iets van wilde maken. Als beloning voor die inzet kopte Glenn Loovens na een uur voetballen een hoekschop binnen (3-1) en de wedstrijd ging daardoor in het slot. In de stofase kreeg AGOVV nog een strafschop na een overtreding van Varkevisser, maar diezelfde doelman tikte de penalty van Huntelaar knap uit zijn doel. Een tweede treffer van AGOVV was ook niet verdiend geweest. Daarvoor was Excelsior te sterk en AGOVV te zwak.