LURLING GEEFT IMPULS VOOR ZEGE IN TILBURG

In een week waarin veel favorieten onderuit gingen, deed Feyenoord z’n plicht. In Tilburg werd Willem II met 0-3 verslagen. Invaller en uitblinker Lurling opende de score in de tweede helft. Daarna zorgden Song en Smolarek voor 0-3. Bij Feyenoord maakte Mtiliga als linksback een prima debuut. Ghali stond voor het eerst in de basis van Feyenoord.
Bert van Marwijk hoopte dat de relatieve rust die Feyenoord de afgelopen twee weken genoot een positief effect zou krijgen op z’n ziekenboeg, maar het tegendeel was waar. Sterker nog, in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II was het voor de coach nog een hele puzzel om een representatief elftal op de been te brengen. Acht geblesseerden en de schorsing van Gyan maakten het hem al niet makkelijk en de afmelding van de zieke Pardo op de dag van de wedstrijd maakte het alleen maar erger. Het resultaat waren uiteindelijk twee nieuwe gezichten in de basis. Ghali mocht als vervanger van Pardo voor het eerst vanaf het beginsignaal meedoen en ook Mtiliga kon gelijk aan de bak als linkervleugelverdediger. Beiden hadden zich een prettiger wedstrijd kunnen voorstellen om hun visitekaartje af te geven, want Willem II-Feyenoord was een chaotisch onderonsje tussen twee ploegen die lang nodig hadden om in hun spel te geraken. Het had een eerste helft tot gevolg waarin zich nauwelijks kansen voordeden. Niet voor de thuisploeg, maar ook niet voor Feyenoord. Een schot van Kuyt in de 27ste minuut dat smoorde op het lichaam van De Vlieger, dat was het eerste en enige aanvallende wapenfeit van Feyenoord in de eerste helft. Of het moet het schot van Smolarek zijn in de veertigste minuut, dat uiteindelijk niet meer opleverde dan een corner. In de tweede helft liet Van Marwijk de anoniem spelende Van Persie achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Lurling. De Brabander kwam terecht in een tweede helft die niet beter was dan de eerste, maar in elk geval bij vlagen wel wat meer opschudding bracht. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan Lurling zelf, die zich in elk geval een stuk actiever toonde dan z’n voorganger. De beloning voor die ijver kwam na een uur. Diepgestuurd door Schreuder bleef Lurling oog in oog met doelman De Vlieger uitermate koelbloedig. Toen hij de Belg naar de korte hoek zag vallen, stifte Lurling de bal over hem heen richting lange hoek. Lurling, traditioneel vaak trefzeker in Tilburg, voorzag zijn honderdste goal in het betaald voetbal zo van een gouden randje. Met Lurling in het veld kwam er meer vuur in het spel bij Feyenoord. Song was uiteindelijk degene die daarvan kon profiteren. Na een goede interceptie schoot hij vanaf twintig meter raak: 0-2. Ook bij de derde goal was de rol van Lurling groot. Hij bediende Buffel precies op tijd met een steekbal. De Belg kon daarna de goed meegelopen Smolarek in staat stellen zijn eerste- en Feyenoords derde goal te scoren. De enige schade die Feyenoord opliep was de gele kaart van Paauwe in de eerste helft. Het was zijn zesde dit seizoen, wat er voor zorgt dat hij er in de wedstrijd tegen Heerenveen vanwege een schorsing niet bij zal zijn.