BOATENG WINT LEAGUE CUP

George Boateng heeft zondag de eerste hoofdprijs uit zijn Engelse voetballoopbaan gewonnen. In een volgepakt stadion in Cardiff won hij met zijn ploeg Middlesbrough met 2-1 van Bolton Wanderers. De doelpunten kwamen op naam van Job en Zenden (strafschop), waarna Davies iets terugdeed. Na twee eerdere nederlagen in de finale van de League Cup zorgde de derde keer er voor dat de eerste hoofdprijs uit de geschiedenis van Middlesbrough werd veroverd.
In Engeland werd er ook gespeeld in het kader van de competitie. Daarin ontmoette Liverpool het in degradatienood verkerende Leeds United. Na een enerverende wedstrijd werd het 2-2. Dudek zat op de bank bij de Reds. In Spanje boekte Barcelona met Giovanni van Bronckhorst in de basis een niet verwachte 3-2 overwinning in en tegen La Coruña. Ronaldinho (2) en Saviola scoorden de goals voor Barça, Van Bronckhorst speelde directe tegenstander Victor uit de wedstrijd. In de Franse competitie speelde Auxerre in het eigen Abbé Deschamps met 1-1 gelijk tegen PSG. Bonaventure Kalou speelde een prima wedstrijd, maar liet het scoren over aan Djibril Cissé. Auxerre staat inmiddels 5e. Celtic liet in Schotland opnieuw niets heel van zijn tegenstander. Terwijl de Rangers verloren won de andere ploeg uit Glasgow met 5-1 van Livingston. Henke Larsson scoorde eenmaal. In Turkije heeft Fenerbahce Galatasaray uitgeschakeld in de strijd om de titel. In een rechtstreeks gevecht won de ploeg van Pierre van Hooijdonk net voor tijd met 2-1. Mehmet maakte de winnende treffer. In de Serie A is Inter het helemaal kwijt. Na de nederlaag tegen stadgenoot AC Milan verloor de ploeg ook dit weekend. Het nietige Brescia was met 3-1 veel te sterk voor de duurbetaalde vedetten. Julio Cruz werd na 71 minuten vervangen. Ac Milan won op zijn beurt de kraker bij Lazio Roma en nam daarmee revanche voor de bekernederlaag van kort geleden. Ambrosini scoorde voor de rossoneri, oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson werd na 67 minuten vervangen. In Servië won Partizan Belgrado de derby tegen Obilic met 2-0. Tomasz Rzasa zat 90 minuten lang op de bank.